16:00, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Το ΑΠΘ πάει στην… πλατεία Αριστοτέλους

Στο κέντρο της πόλης «κατεβαίνει» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017 και παρουσιάζει το έργο και τους ανθρώπους του.
Μετά την επιτυχημένη περσινή διοργάνωση της δράσης «ΑΠΘ στην πόλη», στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, το ΑΠΘ πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά την ίδια εκδήλωση από τις 11:00 πμ ως τις 20:00 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.
Επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες, τεχνολογικές παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τη φροντίδα υγείας, εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, προϊστορική διατροφή, οι Ομάδες Αεροναυτικής και Αεροδιαστημικής (ASAT), Ηλεκτρικού Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου ARISTURTLE, Αγωνιστικού Μονοθέσιου Αυτοκινήτου Aristotle Racing Team (ART), Robotics For All (R4A), ΕΥΖΗΝ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
Η δράση πλαισιώνεται και από την εξής παράλληλη εκδήλωση: Τιμητική εκδήλωση για τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννη Χασιώτη.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με θέμα: «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει»
Θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, «Αίθουσα Αλέξανδρος Χαϊτογλου» (Προξένου Κορομηλά 23).