02:36, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Το karfitsa.gr στο "στρατηγείο" του Ιβάν Σαββίδη για την εξαγορά της… "ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε." (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

souroti2
του Βαγγέλη Στολάκη
Ξεκίνησε η διαδικασία αγοράς μετοχών από τους ομίλους επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη.
Από σήμερα και για την επόμενη μια εβδομάδα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε μια προσπάθεια να αγοράσει όσες περισσότερες μετοχές μπορεί έχει “στήσει” δυο “στρατηγεία” ένας εντός του Μακεδονίας Παλλάς και ένα άλλο στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης ακριβώς απέναντι από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου προκειμένου να διευκολύνει τους υποψήφιους πωλητές.
Στο εστιατόρια THY MARE του πεντάστερου ξενοδοχείου της πόλης, συμφερόντων Σαββίδη από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα βρίσκονταν έμπειρα στελέχη της εταιρίας DIMERA GROUP (κυρίως δικηγόροι) οι οποίοι ολοκλήρωναν τις σχετικές διαδικασίες.
Το εστιατόριο, γνωστό στην ελίτ της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε… άτυπο γραφείο με επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φωτοτυπικά μηχανήματα, ενώ δίπλα στην είσοδο οι μικρομέτοχοι μπορούσαν να κεραστούν καφέ, αναψυκτικά, χυμούς και φυσικά… Σουρωτή!
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο karfitsa.gr η κ. Ελένη Χρυσοπούλου, δικηγόρος της εταιρίας DIMERA GROUP του ομογενή επιχειρηματία: “η προσέλευση είναι ικανοποιητική από τις πρώτες κι όλας ώρες. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι οι περισσότεροι μικρομέτοχοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Ρωτούν για το μέλλον της εταιρίας και εμείς τους ενημερώνουμε για το επενδυτικό πλάνο του κ. Σαββίδη”.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η “ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.” έχει ιδιοκτήτες μεταξύ των οποίων και περίπου 1500 μικρομέτοχοι οι οποίοι διαθέτουν ένα ποσοστό των 15 εκ. περίπου μετοχών της εταιρίας.
Στην σχετική διαδικασία και αφού γίνει ο έλεγχος των τίλτων ιδιοκτησίας προβλέπεται η απευθείας πληρωμή του μετόχου που πουλά το ποσοστό του. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης πληρώνει μια μετοχή έναντι ενός ευρώ. Οι πληρωμές γίνονται μέσω εμβάσματος από ελληνική τράπεζα.
Μιλώντας στο karfitsa.gr μέτοχος που πούλησε το μερίδιό του από την εταιρία στον κ. Σαββίδη δήλωσε πως: “προτιμήσαμε τον κ. Σαββίδη γιατί είδαμε πως έχει όραμα για ανάπτυξη της εταιρίας”.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο karfitsa.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στη “ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.” Γιάννης Τζιόλας απασχολούνται στην εταιρία περίπου 120 υπάλληλοι.
Σημειώνεται πως ο κ. Σαββίδης αύριο θα παραβρεθεί στην εκδήλωση Συλλόγου Μικρομετόχων της εταιρείας «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε.», που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Κέντρο Πολιτισμού Σουρωτής(Θέατρο Σουρωτής), για να αναλύσει το ολοκληρωμένο σχέδιό του για την ανάπτυξη της εταιρείας στους παρευρισκόμενους και παράλληλα να συνομιλήσει εκτενώς μαζί τους.
souroti3 souroti1