, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Τρόμος στο Μάντσεστερ: 19 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες από έκρηξη σε συναυλία

Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν χθες το βράδυ (22:33 ώρα Βρετανίας) στο Μάντσεστερ και ενώ μόλις είχε τελειώσε η συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας, Αριάνα Γκράντε, είχε συναυλία.
Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως η Γκράντε είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη νεολαία και στο στάδιο βρίσκονταν παιδιά ακόμα και 10 ετών!
Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.
Η βρετανική αστυνομία είπε ότι το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό επεισόδιο. Εάν αυτό αποδειχθεί και στην πράξη, τότε θα πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.  Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.