22:36, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Υποχρεωτικά κλειστά τα καταστήματα τη Δευτέρα διαμηνύει το ΕΚΘ

Το ΕΚΘ καλεί τους αρμόδιους φορείς να πραγματοποιήσουν αυστηρούς ελέγχους την ημέρα του Αγίου Πνεύματος και τις πολυεθνικές εταιρείες να σεβαστούν το νόμο και τους εργαζομένους τους.
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διαμηνύοντας πως τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά κλειστά τη Δευτέρα, κατηγορώντας μάλιστα τις πολυεθνικές εταιρείες για αντεργατικές πρακτικές, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να πραγματοποιήσουν ελέγχους εκείνη τη μέρα και να τιμωρήσουν τους παραβάτες.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης η οποία δεν έχει ανακληθεί, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης θα πρέπει να είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ κλειστά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος.
Οι πολυεθνικές εταιρείες που με τις γνωστές τους πρακτικές αψηφούν το νόμο θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτόν και να σταματήσουν τις αντεργατικές πρακτικές τους εις βάρος των εργαζομένων τους. Οι κανόνες είναι ίδιοι και είναι για όλους. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε διακρίσεις στο βωμό του χρήματος από κανέναν.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την επιθεώρηση εργασίας και την αστυνομία, να πραγματοποιήσουν ελέγχους την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τιμωρώντας παραδειγματικά εκείνους που δεν εφαρμόζουν το νόμο και προστατεύοντας τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που έτσι και αλλιώς είναι θύματα των μνημονίων, της λιτότητας και της φτωχοποίησης.