, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Φίλος του…Γρηγορόπουλου ένας από τους συλληφθέντες!

Στον ανακριτή Κοζάνης οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας που έγινε χθες το πρωί σε τράπεζες, στο Βελβενδό, εκ των οποίων οι δύο καταζητούνταν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συλληφθέντες είναι φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου που μάλιστα ήταν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του. Ο συλληφθείς είχε κληθεί και στη δίκη των δύο αστυνομικών για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ως βασικός μάρτυρας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να καταθέσει. Από τότε τα ίχνη του χάθηκαν, μέχρι την Παρασκεύη που συνελήφθη στο Βελβεντό.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών  εξετάσεων στα τρία καλάζνικοφ και  στα τρία πιστόλια, αλλά  -κυρίως- τι θα δείξουν τα εγκληματολογικά  εργαστήρια της Ασφάλειας στα  ευρήματα που κατασχέθηκαν στο «ασθενοφόρο» που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους, οι ληστές της διπλής επίθεση στο Βελβεντό, περιμένουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, πέντε οχήματα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα  στην περιοχή λίγη ώρα μετά τη ληστεία στο ταχυδρομείο και την τράπεζα γίνονται φύλλο και φτερό σε μια προσπάθεια να βρεθούν πολύτιμα στοιχεία που θα δείξουν νέα πρόσωπα. Εκτός από τα παραπάνω οχήματα εξετάζεται και το βανάκι που είχαν μετατρέψει σε ασθενοφόρο οι δράστες και μέσα στο οποίο βρέθηκαν τρία καλάζνικοφ και τρία πιστόλια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής επικρατεί αισιοδοξία πως οι 4 συλληφθέντες θα ανοίξουν το δρόμο για την εξιχνίαση της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο «The Mall». Ίσως το μυστικό να κρύβεται στο όσα κατέγραψαν οι κάμερες στα δυο τραπεζικά υποκαταστήματα στην κωμόπολη της Κοζάνης, τα οποία συγκρίνονται με τις εικόνες με κατέγραψαν οι 500 καμέρες του εμπορικού κέντρου.

Αξίζει να τονισθεί πως οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούν αρνητική στάση και δεν αποκαλύπτουν ούτε τα ονόματά τους. Ο επονομαζόμενος και «τοξοβόλος» που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, ένας επίσης καταζητούμενος για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση και δύο νεαροί φοιτητές από την Κοζάνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Πλέον, όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμη έναν πυρήνα από τη συγκεκριμένη οργάνωση που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και για το λόγο αυτό «απαλλοτριώνει» τράπεζες προκειμένου να ενισχύσει το «επαναστατικό» ταμείο.

Επίσης, στην Αντιτρομοκρατική είναι βέβαιοι πως εκτός από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο και τη συγκεκριμένη στην κωμόπολη της Κοζάνης υπάρχουν τουλάχιστον άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών από άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη βόρεια Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης.

protothema.gr

#Tags: Κοζάνη