Φυλάκιση ενός χρόνου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για εγκατάλειψη σκύλου

φωτο αρχειου
Η εγκατάλειψη ενός ζώου συντροφιάς που είχε «υιοθετήσει», κόστισε βαριά ποινή σε μια γυναίκα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες. Η 47χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, για εγκατάλειψη μιας σκυλίτσας, το χρονικό διάστημα μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2016.
Την εγκατάλειψη κατάγγειλε μια άλλη γυναίκα, μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, που είχε προσφέρει στην 47χρονη τη σκυλίτσα για «υιοθεσία». Τη σκυλίτσα, που ακούει στο όνομα «Κάντυ», είχαν εντοπίσει παιδιά έξω από το Γυμναστήριο του Αλμυρού, τον Μάιο του 2016. Η σκυλίτσα ήταν γεμάτη πληγές και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση δύο ωρών, για να επουλωθούν οι πληγές της.
Τα παιδιά «υιοθέτησαν» το σκυλάκι και από τότε δεν το αποχωρίζονται. Η «Κάντυ» είχε βρεθεί δεμένη σε ένα δέντρο, μέσα στη βροχή, τον Δεκέμβριο του 2014, με τα τρία κουτάβια της δίπλα. Φιλόζωη αναζήτησε σπίτι για «υιοθεσία». Την πήρε ένα ζευγάρι, που δεν είχε παιδιά, αλλά όταν η γυναίκα έπαιρνε τηλέφωνο, για να επισκεφθεί το σπίτι και να δει το σκυλί, δεν της απαντούσαν.
«Με πήρε μετά ο άνδρας της κοπέλας που την «υιοθέτησε» και όταν ζήτησα να την δω, αρχικά μέσα στην ευγένεια, μου είπε ότι η μικρή ήταν στον Καραβόμυλο στον πατέρα του. Μετά, όταν επέμενα, μου είπε βρίζοντας, ότι το κοπρόσκυλο το είχε πετάξει κάπου, κοντά στον Αλμυρό, στα χωράφια.
Πήγαμε αμέσως εκεί με μια ακόμα κοπέλα από τη φιλοζωική και ρωτούσαμε πού ήταν το σκυλί . Άλλαξε ιστορία, μόλις του είπα πως θα γίνει καταγγελία και είπε ότι το έχασε στη διασταύρωση για Αλμυρό, όταν την έβγαλε να κατουρήσει. Μάθαμε από την κυρία που μένει δίπλα τους και προσφέρθηκε για μάρτυρας, ότι το σκυλί έλειπε 2-3 μήνες. Έγινε καταγγελία και ο άνδρας που εγκατέλειψε την Κάντυ μας στο πουθενά, το κοπρόσκυλο, όπως είπε, θα τα πει με τον εισαγγελέα και εμάς», είχε αναφέρει η φιλόζωη, που είχε κάνει την καταγγελία στη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, όταν έψαχνε το σκυλί.
Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.Η πλευρά της κατηγορούμενης, που εκπροσωπήθηκε διά συνηγόρου, υποστήριξε στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ότι το σκυλί το έχασε, γιατί έφυγε από το σπίτι και ότι δεν το παράτησε, καθώς είναι φιλόζωη.
e-thessalia.gr