03:14, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Φωτιάδης: «Όχι» σε «αποστολές»… αναψυχής

Να αποδοκιμάσουν πολιτικές «που οδήγησαν το ΒΕΘ στο περιθώριο, την απραξία και την αδιαφάνεια» καλεί τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, επικεφαλής της Ένωσης Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες, Ιωάννης Στάθης Φωτιάδης. Μάλιστα με νέα ανοιχτή επιστολή του προς τους βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες –μέλη του ΒΕΘ, ο κ. Φωτιάδης θέτει υπόψη τους το ζήτημα των επιχειρηματικών «αποστολών» που διοργάνωνε ο απερχόμενος πρόεδρος με τη συμμετοχή συνταξιούχων (!) όπως για παράδειγμα την «αποστολή» στις εγκαταστάσεις κατασκευής… υπερπολυτελών αυτοκινήτων, στην Ιταλία!
Η ανοιχτή επιστολή του κ. Φωτιάδη έχει ως ακολούθως:
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι
Η ώρα της κάλπης πλησιάζει! Σε λίγες μέρες έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου μας αποδοκιμάζοντας τις πολιτικές που το οδήγησαν στο περιθώριο, την απραξία και την αδιαφάνεια.
Εμείς –η Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες- έχουμε κάνει μία ερώτηση στον νυν πρόεδρο κ. Παπαδόπουλο αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Ποια η χρησιμότητα στις «αποστολές» αναψυχής και στις επιχειρηματικές «αποστολές» με συνταξιούχους συναδέλφους όπως για παράδειγμα, η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις κατασκευής… υπερπολυτελών αυτοκινήτων, στην Ιταλία (!). Στην εν λόγω «αποστολή» του ΒΕΘ -η οποία διοργανώθηκε σε μια περίοδο που η Θεσσαλονίκη απειλείται από πλήρη αποβιομηχάνιση- συμμετείχαν συνταξιούχοι, ενώ ποτέ δεν αιτιολογήθηκε από τον απερχόμενο πρόεδρο η αναγκαιότητά της.
Φίλες και φίλοι
Εάν αυτό λέγεται επιχειρηματική αποστολή μάλλον έχουμε χάσει την έννοια του επιχειρείν. Η καθεστωτική και δημοσιοϋπαλληλίστικη νοοτροπία δεν ανήκει σε εμάς.
Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης
Υποψήφιος Πρόεδρος ΒΕΘ
Επικεφαλής του συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών Νέοι Ορίζοντες»