, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Χαμός για μια θέση στο δήμο Θεσσαλονίκης


Περισσότεροι από 800 πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαν υποβάλει μέχρι και την περασμένη Παρασκευή την αίτησή τους για μια θέση στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του δήμου, Θωμάς Ψαράς, η προσέλευση των πολιτών στο δημαρχείο για τη συμπλήρωση των αιτήσεων για τις 400 θέσεις 8μηνης διάρκειας εργασίας στον τομέα της καθαριότητας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. «Μέχρι και σήμερα (σημ. Παρασκευή) έχουν κατατεθεί 3.253 αιτήσεις, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 6-7 χιλιάδες μέχρι και την Τετάρτη, τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων», είπε ο κ. Ψαράς.
Από τις 400 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί οι 390 αφορούν την καθαριότητα, με την πλειοψηφία εξ αυτών να είναι εργάτες καθαριότητας και άλλες 10 θέσεις για τον τομέα του ηλεκτρολογικού. Συγκεκριμένα στον τομέα καθαριότητας θα προσληφθούν 305 εργάτες καθαριότητας, 45 οδηγοί απορριμματοφόρων, 21 οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, δύο ηλεκτροσυγκολλητές, 14 μηχανικοί, δύο ηλεκτροτεχνίτες και ένας βαφέας αυτοκινήτων. Οι υπόλοιπες θέσεις αφορούν πέντε ηλεκτρολόγους εναερίτες και πέντε χειριστές ανυψωτικών και καλαθοφόρων οχημάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Ψαράς, για πρώτη φορά δεν σχύει το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς την κατάργησε το υπουργείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και από άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης.