, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Άνοιξαν τα σύνορα, ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα, μετά την απόφαση να ανοίξουν τα σύνορα με τη γειτονική χώρα, χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο οι ταξιδιώτες θεώρησαν πως τα σύνορα ανοίγουν με την αλλαγή της ημέρας, ενώ η απόφαση ανέφερε πως θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι. Τελικά τα σύνορα άνοιξαν πριν λίγη ώρα.
Σύμφωνα με όσα περιγράφουν παράγοντες των συνόρων στη βουλγαρική πλευρά η ουρά που έχει σχηματιστεί φτάνει τα 5 χιλιόμετρα, ενώ η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είναι Ρουμάνοι που έχουν οργανώσει τις διακοπές τους αλλά και Βούλγαροι που εργάζονται στην Ελλάδα.
Μετά το άνοιγμα των συνόρων κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους, έναν ανά δεκαπέντε πρόσωπα, για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα λαμβάνουν φαρυγγικό δείγμα από τον ταξιδιώτη και κρατούν τα στοιχεία του. Ο ταξιδιώτης που έδωσε δείγμα είναι υποχρεωμένος να μείνει στο κατάλυμα που έχει επιλέξει μέχρι την επόμενη μέρα μέχρι να ειδοποιηθεί για την έκδοση του αποτελέσματος.
Κλειστά παραμένουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία μέχρι την 1η Ιουλίου, όπως αποφασίστηκε χθες, λόγω αυξημένων κρουσμάτων του κορωνοϊού. Με οδηγία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε να μην ανοίξουν τα χερσαία σύνορα πριν την 1η Ιουλίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.