06:41, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Έτσι έγινε η επίθεση στον 19χρονο στις φυλακές Αυλώνα

Θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατουμένους του στις φυλακές του Αυλώνα έπεσε ο 19χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας,  Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.
Της Δέσποινας Κρητικού
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος αμέσως μετά τη μεταγωγή του στο κατάστημα κράτησης μπήκε στο πειθαρχείο απομονωμένος από άλλους κρατούμενος καθώς υπήρχε ο φόβος να δεχτεί επίθεση. Οι πόρτες ήταν κλειδωμένες με κλειδαριές. Το μεσημέρι  ο σωφρονιστικός  υπάλληλος που ήταν βάρδια στη φυλακή τον έλεγξε και αφού είδε ότι ήταν καλά, πήγε στη θέση του στο θυρωρείο προκειμένου να ελέγχει τις εισόδους συγγενών και δικηγόρων των κρατουμένων. Λίγες ώρες αργότερα και ενώ το επισκεπτήριο ήταν σε εξέλιξη, διαπίστωσε ότι κάτι συνέβαινε στον όροφο που είναι το πειθαρχείο. Αμέσως ειδοποίησε τον υπαρχιφύλακα, ο οποίος έσπευσε επί τόπου και είδε τον 19χρονο στο πάτωμα ενώ οι κλειδαριές είχαν παραβιαστεί. Στη φυλακή σήμανε συναγερμός ο 19χρονος οδηγήθηκε στο ιατρείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που εφημέρευε.
Στο κατάστημα κράτησης του Αυλώνα υπηρετούν συνολικά 25 φύλακες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των 250 κρατουμένων. Σε κάθε βάρδια αντιστοιχούν πέντε σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Άμεση ήταν η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του 19χρονου που κατηγορείται στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο. Ήδη η εισαγγελέας έδωσε παραγγελία προς την εισαγγελία Πρωτοδικών να διερευνήσει τη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Η έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει από τον εισαγγελέα στον οποίο χρεώθηκε η υπόθεση.
Ήδη σχηματίστηκε, δικογραφία  μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, σε βάρος 12 κρατουμένων στις φυλακές Αυλώνα για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ ο κρατούμενος που τράβηξε το βίντεο του ξυλοδαρμού με το κινητό τηλέφωνό του κατηγορείται και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Ο 19χρονος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη των κρατουμένων που τον ξυλοκόπησαν.
Δεν έπεσε θύμα βιασμού ο 19χρονος
Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου  επισημαίνει ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση, ο 19χρονος δεν φέρει ίχνη βιασμού.
Η  διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ανακοίνωσε ότι δεν στοιχειοθετείται «βιασμός» του 19χρονου κρατούμενου. Ειδικότερα, αναφέρει πως «σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο βιβλίο συμβάντων όσο και στην από 12.12.2018 έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος διευθυντή του Γ’ Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται “βιασμός”».