, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αθώος ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το σκάνδαλο της «Παγίας»

Την αθώωση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου έκρινε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την «τρύπα» που αποκαλύφθηκε στην «Παγία Προκαταβολή» του δήμου.
Το δικαστήριο αθώωσε επίσης τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, όπως και τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Την ίδια τύχη είχαν οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, παρότι για κάποιους εξ αυτών -ανώτερους υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου- το δικαστήριο τούς απέδωσε ευθύνες επειδή παρέλειψαν να διενεργήσουν -ως όφειλαν- ελέγχους, που όμως είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραγράφηκαν.
Αντίθετα, ένοχη για απιστία στην υπηρεσία κρίθηκε η επί σειρά ετών διαχειρίστρια της «Παγίας», πρώην δημοτική υπάλληλος, ενώ η ζημιά για τον Δήμο Θεσσαλονίκης προσδιορίστηκε από το δικαστήριο σε 295.460 ευρώ. Η διαδικασία συνεχίζεται και σε λίγο αναμένεται να γίνει γνωστή η ποινή της.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.