16:58, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

«Ακόμα μια αδικία σε βάρος της δυτικής Θεσσαλονίκης με ευθύνη του δημάρχου»

Με αφορμή την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο δήμο Καλαμαριάς ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά» Γιώργος Λίλτσης κάνει λόγο για μια ακόμα αδικία σε βάρος της δυτικής Θεσσαλονίκης για την οποία ευθύνεται η διοίκηση του δήμου.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός αναφέρει:
«Δυστυχώς, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Ενημερωθήκαμε όλοι για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο δήμο Καλαμαριάς και την τοπική κοινωνία προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος «πνεύμονας» πρασίνου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Παραχώρηση για 99 χρόνια κατά χρήση και χωρίς ανταλλάγματα. Η πρόσφατη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή δυστυχώς επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας σε ό,τι αφορά το δικό μας πρώην στρατόπεδο, αυτό του Παύλου Μελά! Ό,τι δηλαδή η σύμβαση παραχώρησης γράφτηκε στο γόνατο και ψηφίστηκε άρον άρον χωρίς να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη διαβούλευση. Εν μια νυκτί και με το μαχαίρι στο κόκκαλο ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει υπέρ της προτεινόμενης από το υπουργείο Άμυνας σύμβασης παραχώρησης. Μπορεί οι εξελίξεις να μας δικαιώνουν- η Καλαμαριά το πήρε χωρίς ανταλλάγματα το πρώην στρατόπεδό της, εμείς δίνουμε διαμερίσματα σε στρατιωτικούς ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση- σε καμία περίπτωση δεν μας χαροποιούν!
Η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά από τις εξελίξεις αποδεικνύεται για άλλη μια φορά κατώτερη των περιστάσεων. Όταν εμείς ζητούσαμε χρόνο και δημόσια διαβούλευση μας λοιδορούσαν. Όταν καταθέταμε προτάσεις ορισμένοι γελούσαν και μας διαβεβαίωναν πως αυτά που ισχυριζόμαστε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα! Όταν εφιστούσαμε την προσοχή στο δήμαρχο και του ζητούσαμε να διαπραγματευτεί σωστά προς όφελος των πολιτών εκείνος μας έλεγε πως κινδυνολογούμε.
Δυστυχώς, με ευθύνη του συντελέστηκε άλλη μια αδικία προς τη δυτική Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της έναντι της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Εύλογα αναρωτιόμαστε λοιπόν, εάν ο δήμαρχος Παύλου Μελά δεν διαπραγματεύτηκε όπως έπρεπε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και τους συμπολίτες μας ή είμαστε ένας δήμος… γαλαντόμος και δεν το γνωρίζουμε!
Ξεκαθαρίζουμε επίσης, πως δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από το να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον φορέα διαχείρισης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά που θα δημιουργηθεί ο δήμος Παύλου Μελά».