, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αλ. Κούγιας: Έγκλημα εκ προμελέτης για 200.000 ευρώ η δολοφονία Γραικού

Για προμελετημένη ανθρωποκτονία κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, Αλέξης Κούγιας.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews, αναφέρει ότι ο δράστης του χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ σε «μαύρα» και μάλιστα υπάρχουν αποδείξεις: έγγραφες σημειώσεις του Γραικού που βρήκαν τα παιδιά του και παραδόθηκαν στην ανακρίτρια την Παρασκευή .
«Ήθελε να τον σκοτώσει γιατί αυτά που του χρωστούσε ήταν πάνω από 200.000 ευρώ. Δεν ήταν το ποσό που λέει. Πρόκειται για 200.000 ευρώ τα οποία ήταν “μαύρα”. Ο μόνος που μπορούσε να το αποδείξει ήταν ο Γραικός. Υπάρχουν όμως και σημειώσεις που αυτός δεν τις ήξερε και τις οποίες δώσαμε την Παρασκευή στην ανακρίτρια. Τις είχε ο Γραικός και τις βρήκαν τα παιδιά του . Φαίνονται από τις σημειώσεις ότι τα ζώα που εσφάγησαν και πήρε ο δράστης είναι αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από αυτό φαίνεται ότι ήταν προμελετημένο το έγκλημα. Το μεγάλο ποσό που του χρώσταγε από τα ζώα είναι το “μαύρο”. Οπότε σκοτώνοντας αυτόν εξαφανίζει και το μαύρο ποσό».
Σύμφωνα με τον κ. Κούγια υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μόνο η αναπαράσταση του εγκλήματος μπορεί να απαντήσει. Μάλιστα, για εκείνον είναι δεδομένο ότι ο δράστης είχε συνεργούς.
«Πώς είναι δυνατόν ο Γραικός, ο οποίος ήταν ένας γερός άνθρωπος, που ο κατηγορούμενος λέει ότι συνεπλάκη μαζί του, να μην προλάβει να του κάνει ούτε ένα χτύπημα. Όταν πήγαν εκεί να τον ψάξουν οι συγγενείς του και οι αστυνομικοί, δεν βρήκαν ούτε ένα μώλωπα πουθενά στον δράστη. Άρα λοιπόν συμπλοκή δεν υπάρχει. Στην απολογία του λέει ότι την ώρα που το θύμα είναι εκεί και τον έχει πάει στην αποθήκη του υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο στη μονάδα του, ένας ο οποίος έχει φέρει μπάζα. Συγχρόνως, πώς είναι δυνατόν σε ώρα εργασίας, μεσημέρι, να μην είναι εκεί εργαζόμενοι και να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από μία συμπλοκή, να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα από ένα αυτοκίνητο που μπαίνει εκεί, να μην αντιληφθεί τίποτα κανείς από έναν άνθρωπο που είναι ζωντανός ακόμα και είναι εκεί».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.