, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βαρθολομαίος: Προσευχόμαστε να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί

Ευχή και προσευχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί και έθνη, να υπάρχει δημιουργική συνεργασία και να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος σήμερα, στο Φανάρι, πολυμελή αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Κορέας (NCCK), με επικεφαλής τον πάστορα Dr. Lee Hong-Jung.
Ο Παναγιώτατος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να εντείνουν τις προσευχές τους για την επίτευξη της ειρήνης στην Κορεατική χερσόνησο και για την επανένωση της Βορείου και της Νοτίου Κορέας. Ιδιαιτέρως, τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αυτό το ζητώ από τους νέους όλου του κόσμου, έτσι ώστε ο κόσμος, μέσα στον οποίο θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, να είναι ειρηνικός και ανθρώπινος, πολύ περισσότερο από τον σημερινό.
Ο Παναγιώτατος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε και στο πολυδιάστατο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και του επικεφαλής της, Μητροπολίτη Αμβρόσιου, τον οποίο, όπως είπε, περιβάλλει με πολλή αγάπη, εμπιστοσύνη και εκτίμηση.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε το ταξίδι που πραγματοποιεί η κορεατική αντιπροσωπεία του NCCK, για την προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης στην Κορεατική χερσόνησο, να έχει επιτυχία: «Η ευχή που διατύπωσα για ειρήνη στην Κορεατική χερσόνησο είμαι βέβαιος ότι είναι η ευχή και η προσευχή των τριακοσίων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο», τόνισε.
Από την κορεατική αντιπροσωπεία μίλησαν διαδοχικά ο π. Αντώνιος, κληρικός της Μητρόπολης Κορέας, και ο γεν. γραμματέας του NCCK, Dr. LeeHong-Jung.
Νωρίτερα, η κορεατική αντιπροσωπεία παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, για τον εορτασμό της μνήμης των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.