, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Γιατρός "μαιμού"-Κίνησε υποψίες καθώς δεν ήξερε πως να αποστειρώνει τα χέρια του

Διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία δήλωνε τουλάχιστον από το 2016 ο 47χρονος ο οποίος εξαπατούσε ασθενείς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά κι ένας ενήλικας.
Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να του εμπιστευθούν τη θεραπεία τους, αποσπώντας χρήματα από τις οικογένειές τους. Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών των κλινικών.
Κατά καιρούς, εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων, είτε σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.
Ο 47χρονος «μαϊμού» γιατρός αναλάμβανε τον συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές και ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.
Απαξίωνε τους άλλους γιατρούς
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων γιατρών, απαξίωνε όλους τους γιατρούς και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή, λέγοντας ότι είναι εξιδεικευμένα φάρμακα από Ελβετία.
Ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του, ενώ στην περιοχή όπου διέμενε παρίστανε τον πιλότο ή τον γιατρό της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε κάποιους συστηνόταν ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή, ενώ τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη κι άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή. Μάλιστα, ο 47χρονος εμφανιζόταν και ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, σαν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Έκανε και τον μεσίτη
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποσχόταν ακόμη και μεταθέσεις. Μάλιστα, το 2017, είχε επισκεφθεί οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου για να τακτοποιήσει μία μετάθεση. Παράλληλα, έκανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών, παριστάνοντας τον ιατρό.
Η αποκάλυψη
Ο 47χρονος έπεσε στα δίχτυα των αρχών όταν αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.
Όταν του πρότειναν να γραφτεί στο δυναμικό της κλινικής, ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το Δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δε αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του.
Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.