Δείτε πως θα επιλέξετε μία αξιόπιστη ασφάλεια αυτοκινήτου

Κάνοντας μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν ασφάλειες αυτοκινήτου.

Είναι όμως όλες αξιόπιστες; Φυσικά και όχι και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως αρκετές άγνωστες εταιρείες στην πραγματικότητα είναι είτε απάτες, είτε δεν καλύπτουν σωστά τους πελάτες τους.

Παρακάτω ακολουθούν μερικοί τρόποι για να ξέρετε πως η ασφάλεια αυτοκινήτου που επιλέγετε είναι αξιόπιστη και σας καλύπτει:

Επιλέξτε εταιρείες με κύρος

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η αντανάκλαση του κύρους και της αξιοπιστίας μίας εταιρείας. Μία ασφαλιστική κερδίζει το κύρος της μέσω των ευχαριστημένων πελατών, των καλών πρακτικών, τις διακρίσεις της και την αξιοπιστία που την ακολουθεί. Εάν θέλετε μία αξιόπιστη ασφάλεια αυτοκινήτου, τότε αναζητήστε μία αντίστοιχη εταιρεία, καθώς το κύρος είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά μέσα στον χρόνο.

Ψάξτε πληροφορίες για την ασφαλιστική σας

Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε κάθε πληροφορία για την ασφαλιστική εταιρεία που σας ενδιαφέρει. Ένας καλός τρόπος είναι να αναζητήσετε πληροφορίες από διάφορες πηγές πέρα από το εταιρικό site. Ασφάλειες αυτοκινήτου που προέρχονται από εταιρείες που δεν έχουν site και αναφορές, πιθανότατα είναι απάτες και καλό θα ήταν να τις αναφέρετε στις αρχές ώστε να προστατέψετε τους γύρω σας.

Αγοράστε από αξιόπιστους aggregators

Ένας τρόπος για να έχετε συγκεντρωμένες πολλές αξιόπιστες εταιρείες είναι να αναζητήσετε direct ασφάλεια αυτοκινήτου μέσω κάποιας πλατφόρμας. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι aggregators, δηλαδή sitesπου συνεργάζονται με πολλές μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες, εξηγούν αναλυτικά κάθε κάλυψη και συμβόλαιο και σας παρέχουν τη δυνατότητα σύγκρισης των εκάστοτε πακέτων.

Επιλέξτε εταιρεία με γραφεία και νομική έδρα των συμβολαίων την Ελλάδα

Αρκετές μικρές εταιρείες, αν και νόμιμες, έχουν ως νομική έδρα τους άλλες βαλκανικές ή χώρες τις ανατολικής Ευρώπης. Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια αυτοκινήτου που αγοράζετε, εμπίπτει στο δίκαιο μίας ξένης χώρας που πιθανότατα δεν το γνωρίζετε. Έτσι στο ενδεχόμενο ενός ατυχήματος, υπάρχει η πιθανότητα, η ασφάλεια αυτοκινήτου σας να μην σας καλύψει και να αναγκαστείτε να πληρώσετε εσείς τη ζημιά και την αποζημίωση. Επιπλέον κάθε νομική διαφορά που θα προκύψει με τονπάροχο της ασφάλειας αυτοκινήτου σας θα πρέπει να λυθεί στο δικαστήριο της νομικής έδρας που θα έχει δηλωθεί. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ασφάλεια αυτοκινήτου που έχει ως νομική έδρα την Ελλάδα.