Δεμένα αύριο τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα θα είναι αύριο τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργίας που έχει προκηρύξει ΓΣΣΕ. Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.
«Τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις αλληλοσυγκρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες ανακοινώσεις των αρμοδίων κυβερνητικών οργάνων για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ αναφέρει ότι «η κατάργηση του Ν. 4150/2013 με τον οποίο και μειώθηκαν και αποψιλώθηκαν οι οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, καθώς και η κατάργηση του κοινωνιοκτόνου νόμου 4387/2016 για τις συντάξεις», αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας».