, Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Δολοφονική επίθεση στην Κατερίνη εξιχνίασε η αστυνομία (Φωτο)

Δολοφονική επίθεση που έγινε τον Ιανουάριο στην Πιερία και είχε θύμα έναν 47χρονο άντρα ο οποίος τραυματίστηκα βαριά, κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι άντρες της αστυνομίας έπειτα από τη σύλληψη ενός 26χρονου στην Κατερίνη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ακόμα ότι της επίθεσης έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιλτιάδη Πουρσανίδη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες έναν 26χρονο, που στη συνέχεια ομολόγησε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2018 είχε πάει μαζί με έναν 39χρονο συνεργό του σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας ενός 47χρονου στην Καλλιθέα Κατερίνης. Εκεί, ο 39χρονος πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου με ένα υποπολυβόλο «Σκόρπιον» δυο φορές στην κοιλιά και τον τραυμάτισε βαριά. Τα κίνητρα του 39χρονου για αυτή τη δολοφονική επίθεση δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Να σημειωθεί ότι ο 39χρονος, τον οποίο υπέδειξε ο 26χρονος που συνελήφθη χθες, βρίσκεται ήδη στη φυλακή, καθώς έχει καταδικαστεί για ασέλγεια.
Όπλο με… παρελθόν
Το συγκεκριμένο υποπολυβόλο όμως έχει μεγάλη… προϊστορία, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές, χρησιμοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2016 σε ληστεία που διαπράχθηκε στην Πεύκη Αττικής. Οι ληστές είχαν αρπάξει τότε 5.000 ευρώ από κατάστημα της περιοχής και στη συνέχεια πυροβόλησαν κατά αστυνομικών που τους καταδίωξαν. Μάλιστα, μια σφαίρα είχε σφηνωθεί τότε σε… κράνος αστυνομικού, ο οποίος όμως δεν τραυματίστηκε. Επίσης, το ίδιο «Σκόρπιον» είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία που έγινε στις 30 Μαΐου 2016 στο Λαγκαδά, όταν οι δράστες άρπαξαν 50.000 ευρώ από μια γυναίκα, και είχαν πυροβολήσει με το όπλο στον αέρα για εκφοβισμό.
Στο σπίτι του 26χρονου που συνελήφθη χθες, οι άντρες της αστυνομίας εντόπισαν έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν, φυσίγγια από πιστόλι καθώς και φυσίγγια (Φωτό) που ταιριάζουν σε υποπολυβόλο «Σκόρπιον».
Κ. Κ.