, Παρασκευή
21 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Δωρεάν εκπαίδευση μεταναστών σε θέματα επιχειρηματικότητας από το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης

Μία νέα δράση για τη δωρεάν εκπαίδευση μεταναστών σε θέματα επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα “Entry Project- Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα”, ανέλαβε ο φορέας του ΚΕΠΑ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης είναι σημείο αναφοράς στην περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας και ένας από τους πιο καταξιωμένους φορείς διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων και Προγραμμάτων.

Το ΚΕΠΑ δημιουργήθηκε το 1991 από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, μέσω της συνδεδεμένης εταιρίας ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ενισχύσει περαιτέρω τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις υπηρεσίες του, το ΚΕΠΑ έχει συμμετάσχει σε διάφορα διασυνοριακά προγράμματα και έχει αναπτύξει δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας, κυρίως για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το έργο “EntryWay-Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα” στοχεύει στην υποστήριξη της οικονομικής ενσωμάτωσης των μεταναστώv που διαμένουν στις περιοχές στόχους του έργου (Ιταλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία και Σουηδία), μέσω της παροχής ολοκληρωμένης επιχειρηματικής κατάρτισης και υποστήριξης.

Μέσα από το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε., θα επιλεγούν άτομα που επιθυμούν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν θα λάβουν πληροφορίες και καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικότητας, επαγγελματικού προσανατολισμού, ανάλογα με τις ανάγκες τους, καθώς και κατάρτιση σε πρακτικά ζητήματα του «επιχειρείν», ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν τις απαραίτητες τεχνικές ικανότητες και δεξιότητες για ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα.

Το έργο ”EntryWay-Επιχειρηματικότητα Δίχως Σύνορα” απευθύνεται σε υπηκόους Τρίτων χωρών, οι οποίοι δεν έχουν την ιθαγένεια της ΕΕ, διαμένουν νομίμως στις επαρχίες του Μιλάνο, Reggio Emilia και Bari (Ιταλία), στην επαρχία του Αμβούργου (Γερμανία), στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), στην επαρχία της Ναβάρας (Ισπανία) και στην επαρχία της Στοκχόλμης (Σουηδία) και επιθυμούν να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες.

Νέοι και γυναίκες μετανάστες, καθώς και μετανάστες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια κοινωνική επιχείρηση, ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να συμμετάσχουν.

Η κατανόηση της Ελληνικής γλώσσας και η ύπαρξη μιας επιχειρηματικής ιδέας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή στο έργο.

Προηγούμενη επιχειρηματική ή επαγγελματική εμπειρία του αιτούντα στην χώρα προέλευσης του, θεωρείται πλεονέκτημα.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων γίνονται ψηφιακά στην οnline πλατφόρμα:

http://www.entrywayproject.eu/el/apply-now/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.