Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στον Έβρο
Σκηνικό έντασης φαίνεται ότι στήνουν οι Τούρκοι στη μεθόριο του Έβρου, με απανωτά περιστατικά που έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών. Ειδικά την περιοχή του Τυχερού έχουν καταγραφεί τρία επεισόδια από μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής τα οποία πυροβολούν στον αέρα χωρίς να υπάρχει λόγος, όπως τουλάχιστον τονίζουν Έλληνες αστυνομικοί και στρατιωτικοί.
Το τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Λέμβος με Τούρκους στρατοχωροφύλακες που περιπολούσε στον ποταμό Έβρο κινήθηκε βόρεια και ένα από τα μέλη του πυροβόλησε κατά ριπάς στον αέρα. «Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, δεν υπήρχε κίνηση εκείνη την ώρα στο ποτάμι», είπε στην karfitsa.gr στέλεχος της αστυνομίας στην περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 10.20 τη νύχτα της Πέμπτης σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό. Συγκεκριμένα στο ποτάμι κινούνταν δύο λέμβοι με μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και ακούστηκαν πάλι πυροβολισμοί κατά ριπάς στον αέρα. Παράλληλα από μία λέμβο εκτοξεύτηκε μία τροχιοδεικτική φωτοβολίδα, για να φωτίσει την περιοχή, που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.
Ένα αντίστοιχο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης και μάλιστα καταγγέλθηκε από Γερμανούς συνοριοφύλακες που είναι μέλη του Frontex στην περιοχή. Όπως είπαν δέχτηκαν πυρά, που πιθανολογούν ότι ήταν αβολίδωτα, από την τουρκική πλευρά την ώρα που περιπολούσαν στην όχθη του ποταμού μαζί με Έλληνα αστυνομικό. Το γεγονός καταγράφηκε από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο Γερμανός αστυνομικός έκανε σχετική αναφορά στην πρεσβεία της πατρίδας του.
Στην περιοχή των ποτάμιων ελληνοτουρκικών συνόρων την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να στηθεί το νέο τμήμα του φράχτη, στο νότιο τμήμα του νομού. Έλληνες συνοριακοί έλεγαν στην karfitsa.gr ότι φοβούνται να γίνουν και άλλα παρόμοια επεισόδια, την ώρα που καταγράφονται απόπειρες εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα με τη βοήθεια διακινητών.
φωτογραφία αρχείου