, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Δ. Θεσσαλονίκης: Διανομή τροφίμων σε τουλάχιστον 7.200 δικαιούχους

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», έχει προγραμματίσει διανομή τροφίμων στις 23 και 24 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, θα μοιραστούν νωπά προϊόντα (κοτόπουλο, πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια) και είδη παντοπωλείου (ζάχαρη, τοματοπολτός, φακές, φασόλια, ελαιόλαδο, αλάτι, μακαρόνια) για τους δικαιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 9:00 έως τις 14:00. Ειδικότερα:
23/10/2018: Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου στους δικαιούχους της Α΄ Κοινότητας, της Ε΄ Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.
24/10/2018: Διανομή νωπών προϊόντων και ειδών παντοπωλείου στους δικαιούχους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας και της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και η ταυτοποίηση των στοιχείων των περίπου 7.245 δικαιούχων θα γίνει ανά Δημοτική Κοινότητα, με τη χρήση tablet.
Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για το σημείο, την ημερομηνία και την ώρα διανομής έγκαιρα (τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα).
Οι δικαιούχοι που θα ειδοποιηθούν, θα πρέπει να προσκομίσουν:
-την εγκριτική απόφαση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
-τον Α.Μ.Κ.Α.
-την αστυνομική ταυτότητα (ή εξουσιοδότηση).
Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους καροτσάκι, λόγω του βάρους των προϊόντων.
Δικαιούχοι της διανομής είναι όσοι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), έως τις 20/09/2018, έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησής τους ώστε να είναι δικαιούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».