04:01, Σάββατο
25 Ιουνίου 2022

ΕΕΘ: Σεμινάριο για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας παρακαλεί θερμά να καλύψετε δημοσιογραφικά το σεμινάριο που διοργανώνει σήμερα στις 5 μ.μ.στα γραφεία του, καθώς το θέμα του είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά όλες τις επιχειρήσεις που διατηρούν βάσεις προσωπικών δεδομένων. Συνεπώς οι επιχειρηματίες θα πρέπει να ενημερωθούν σωστά αφού με το νέο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο όσοι δεν εφαρμόζουν συγκεκριμένες οδηγίες απειλούνται με βαριά πρόστιμα!
Πιο συγκεκριμένα:

Το νέο πλαίσιο, που πρέπει να εφαρμόζουν όλες οι εταιρίες που συγκεντρώνουν ηλεκτρονικά στοιχεία και προσωπικά δεδομένα, το οποίο γίνεται πλέον εξαιρετικά αυστηρό θα αναλυθεί σε σεμινάριο, που διοργανώνει αύριο Τετάρτη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Η διοργάνωση του κρίθηκε αναγκαία, καθώς από το Μάιο είναι υποχρεωτική συγκεκριμένη μεθοδολογία για όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, που κρατούν στοιχεία συνεργατών, πελατών ή δυνειτικών πελατών τους. Μάλιστα, η επεξεργασία τέτοιων στοιχείων πέρα από τις μορφές που προβλέπεται στο ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο επιφέρει αυστηρά πρόστιμα και διοικητικές ποινές.

Το σεμινάριο έχει ως τίτλο “Διασφάλιση Προσωπικών Δεδομένων – GDPR” και εισηγήσεις θα κάνει η δικηγόρος Μαρία Ιακωβίδου, ο Σύμβουλος Πληροφορικής Πολύδωρος Αντωνιάδης και η σύμβουλος επιχειρήσεων Σάσα Σταμάτη, που είναι και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα “Θεσσαλονίκη” των εγκαταστάσεων του ΕΕΘ (Αριστοτέλους 27- Α Όροφος).
Το ΕΕΘ καλεί όλα τα μέλη του να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για να ενημερωθούν πλήρως για ένα ευαισθητο θέμα, κάτι που θα τους προστατεύσει έναντι κυρώσεων του νόμου.