00:46, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

ΕΛ.ΑΣ.: Σχέδιο ΄΄Αλ Καπόνε΄΄ για τα «μαύρα ταμεία» του Ρουβίκωνα

Tο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., με ανεπίσημο κωδικό ΄΄Αλ Καπόνε΄΄, για την απενεργοποίηση του «Ρουβίκωνα», προβλέπει συμμετοχή του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, αποσκοπώντας σε ανάδειξη φορολογικών-ασφαλιστικών παραβάσεων των μελών της αναρχικής ομάδας από εκδηλώσεις και εράνους, αλλά και σε άνοιγμα των «μαύρων» ταμείων της.
Όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής», το σχέδιο των ελληνικών διωκτικών αρχών βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θυμίζει εκείνο της σύλληψης του αρχιμαφιόζου Αλ Καπόνε, ο οποίος διέπραξε δεκάδες στυγερά εγκλήματα, αλλά τελικά συνελήφθη για φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στο επίκεντρο του σχεδίου ΕΛ.ΑΣ. και ΣΔΟΕ βρίσκονται οι εκδηλώσεις και έρανοι, που οργανώνει ο Ρουβίκωνας για την οικονομική ενίσχυσή του, αλλά και ο χώρος “Βοξ” στα Εξάρχεια. Όπως αναφέρεται, οι υπεύθυνοι του “Βοξ” σερβίρουν ποτά στους επισκέπτες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις, ενώ οι εκεί εργαζόμενοι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.
Το 80 σελίδων σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει την ενεργοποίηση όχι μόνο της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας αλλά και της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ ακόμα και της Αρχής για το «Ξέπλυμα», που θα αναλάβουν από κοινού να ασκήσουν πίεση στη συλλογικότητα, βεβαιώνοντας φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις.