ΕΟΤ: Press trips για την προβολή ελληνικών προορισμών σε Κίνα, Γερμανία, Ολλανδία

Στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) και δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips) για την προώθηση ελληνικών προορισμών στην Κίνα, τη Γερμανία και την Ολλανδία διοργανώνουν το προσεχές διάστημα οι αντίστοιχες υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου Τουρισμού, για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού, τη διαρκή ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο.
Ειδικότερα, την Αττική, την Ολυμπία και τη Ζάκυνθο επισκέπτονται έως τις 20 Μαΐου υψηλόβαθμα στελέχη των σημαντικότερων κινεζικών πρακτορείων που ειδικεύονται στον συνεδριακό τουρισμό, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στις περιοχές αυτές στον συγκεκριμένο κλάδο τουρισμού.
Εξάλλου, από τις 23 έως τις 28 Μαΐου την Αμοργό θα επισκεφθεί η Ολλανδή δημοσιογράφος Pauline van der Meulen, με σκοπό τη συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού για τη σύνταξη αφιερώματος, όπου θα παρουσιάζει το νησί ως εναλλακτικό προορισμό που απευθύνεται σε ένα ποικιλόμορφο και διευρυμένο κοινό.
Στις αρχές Ιουνίου στην Παλαιόχωρα Χανίων θα βρεθεί η Ολλανδή blogger Kiki Multem, ώστε να προβάλλει την περιοχή μέσω συνεχόμενων αναρτήσεων στα social media.
Επίσης, στη Μήλο, τη Φολέγανδρο, τη Σίφνο και τη Σέριφο θα ταξιδέψει από τις 24 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου η Γερμανίδα δημοσιογράφος Elke Homburg, για τη συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού, με σκοπό τη σύνταξη σχετικών τουριστικών άρθρων σε επαγγελματικό γερμανικό περιοδικό.
Τις ίδιες ημέρες οι Γερμανοί δημοσιογράφοι Gunter Kast και Sandra Urbaniak θα επισκεφθούν τα νησιά των Δωδεκανήσων Κως, Τήλος, Νίσυρος, Λέρος, Ψέριμος και Κάλυμνος, για τη σύνταξη εκτεταμένου σχετικού αφιερώματος με έμφαση στον ποδηλατικό τουρισμό.
Τέλος, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι του ταξιδιωτικού και γαστρονομικού ρεπορτάζ Rose Marie Donhauser, Carola Faber, Volker Mehnert και Sven Ole Rahn θα επισκεφθούν την Ουρανούπολη Χαλκιδικής από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το γαστρονομικό φεστιβάλ «Κουζίνα 2019» και να προβάλουν την περιοχή ως τουριστικό και γαστρονομικό προορισμό