14:13, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Επαναλειτουργεί η Δομή Σίτισης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σε συνέχεια της προσπάθειας κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν με ευκολία τα προς το ζην, και παράλληλα με τη στήριξη που προσφέρει καθημερινά το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, η επαναλειτουργία της Δομής Παροχής Σίτισης για 170 συνολικά ωφελούμενες οικογένειες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Οι 50 πρώτοι συμπολίτες μας που κατέθεσαν αίτηση και εγγράφηκαν στους σχετικούς καταλόγους έχουν από σήμερα τη δυνατότητα να υποστηρίζονται καθημερινά στη δύσκολη καθημερινότητά τους με ένα πλήρες γεύμα, το οποίο θα παρέχεται από εταιρία κέτερινγκ, με την οποία έχει συμβληθεί ο δήμος κατόπιν διαγωνισμού. Η συσκευασία του γεύματος διανέμεται στο χώρο του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου (Καραβαγγέλη 1, Συκιές), καλύπτοντας σε έναν βαθμό τις ανάγκες σίτισης που αντιμετωπίζουν.

 «Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα και πολλοί συμπολίτες μας, στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη και συνεχίζουμε να ενισχύουμε στην πράξη δίκτυα κοινωνικής στήριξης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων»,  σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι ήδη από το καλοκαίρι επαναλειτουργούν το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο που εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας, καλύπτοντας πρωτογενείς ανάγκες σίτισης και φαρμακευτικής περίθαλψης, ώστε να κερδίσουν ή να ανακτήσουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

 

Με πλήρη γεύματα για 50 άτομα ξεκίνησε η δράση ¨ Καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού κοινωνικού Παντοπωλείου η διανομή

 

Το Υποέργο Παροχή Συσσιτίου αποτελεί μέρος της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης-Συκεών», που περιλαμβάνεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι από σήμερα, Δευτέρα 2, έως τη Δευτέρα 16 Απριλίου θα πραγματοποιούνται και οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων κατοίκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη συμμετοχή στη δράση των Δημοτικών Λαχανόκηπων που συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία και προσφορά τους, δράση που καλύπτεται από δημοτικούς πόρους.