14:59, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Η COSMOTE δίπλα στους νέους φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες – ξεκίνησε το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το 2020

 
-Στο www.cosmotescholarships.grοι δηλώσεις συμμετοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21
 
Αυτές τις μέρες ξεκινούν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Για κάποιους νέους φοιτητές όμως, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο οικογενειακό τους περιβάλλον, οι σπουδές μακριά από το σπίτι, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε αυτούς τους φοιτητές απευθύνεται το πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE, ένα από τα διαχρονικότερα προγράμματα της εταιρείας, με κοινωνικό χαρακτήρα. Συμπληρώνοντας φέτος 18 χρόνια ιστορίας, το πρόγραμμα των υποτροφιών COSMOTEέχει βοηθήσει 700πρωτοετείς φοιτητές, ναολοκληρώσουν -παρά τις αντιξοότητες- τις σπουδές τους, έχοντας διαθέσει συνολικά 6 εκατ. ευρώ.
 
Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, κάνουν τη στήριξη αυτή προς τους νέους φοιτητές ακόμη πιο σημαντική – αλλά και μεγαλύτερη την επιτυχία τους να μπουν στο πανεπιστήμιο μετά από μία δύσκολη χρονιά.
 
«Αν μας έχει διδάξει κάτι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, είναι ότι αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια ως ευκαιρίες για αλλαγή, μπορούμε να προοδεύσουμε και να πάμε μπροστά. Οι υπότροφοί μας είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της θετικής στάσης ζωής. Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας τα ακαδημαϊκά τους βήματα. Επενδύοντας στο μέλλον αυτών των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας. Σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους μας», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.
 
Έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020, οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχήστο www.cosmote-scholarships.gr. Από φέτος, το πρόγραμμα της COSMOTEπροσφέρει αυξημένο ποσό υποτροφίας για τις σχολές πενταετούς φοίτησης.
 
Συγκεκριμένα, το νέο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.
 
Toποσό υποτροφίας για τις σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€¹, ενώ για τις σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.
 
Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.
 
Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, ώστε όλοι να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις δυνατότητες της τεχνολογίας. Το 2019, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας, ανήλθε σε €3,6 εκατ. Περισσότερα στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019.