13:20, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Η «FIORENTINO Weddings & Events» παρουσιάζει τις τάσεις για τους γάµους του 2018

«Για εµένα κάθε δεξίωση είναι µοναδική. Στόχος µας είναι να κάνουµε τα θέλω σας πραγµατικότητα»

Συνέντευξη στην Έλενα Καραβασίλη

Το ανθοπωλείο «ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΟ» ξεκίνησε να «µπαίνει» στα σπίτια της Θεσσαλονίκης το 1973. Τον Απρίλιο του 2009 η εταιρεία ανανεώθηκε και τα ινία ανέλαβε ο γιος του ιδρυτή Αναστάσιου Αβάνογλου. Το «FIORENTINO Luxury Floral Services» µε εξειδικευµένο τµήµα «Weddings & Events» και υπεύθυνο πλέον τον Αβραάµ Αβάνογλου, έχει καταφέρει να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς πελάτες της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς µπορεί να καλύψει όλες τις επιµέρους πλευρές αυτού που ονοµάζουµε γενικά λουλούδι. Βαθιά ριζωµένος στη συνείδηση του κόσµου είναι πλέον ο σεβασµός προς το αντικείµενο, η καλαισθησία και το σύγχρονο design που τώρα συναντά τη λεπτοµέρεια σε κάθε σύνθεση, τη διακόσµηση χώρου, τις σωστές συνθήκες συντήρησης και µεταφοράς, την συνέπεια και τα υψηλά standards που απαιτεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Η εταιρία είναι µπροστάρης σε κάθε µεγάλο event της πόλης.

Η «FIORENTINO Weddings & Events», αναλαµβάνει το στολισµό και τη διακόσµηση γάµων στη Θεσσαλονίκη και όχι µόνο… καθώς µπορεί να αναλάβει στολισµούς σε όποιο µέρος εσείς επιθυµείτε, µε εγγυηµένη ποιότητα και φρεσκάδα αφού η µεταφορά των λουλουδιών γίνεται µε φορτηγά ψυγεία. Μάλιστα, είναι η πρώτη επιχείρηση που έφερε τα διάσηµα πλέον eternity roses, (ειδικά επεξεργασµένα αληθινά τριαντάφυλλα που είναι σχεδιασµένα να ζούνε για τουλάχιστον ένα χρόνο) στη Θεσσαλονίκη. Ο floral designer Αβραάµ Αβάνογλου, µιλά στην Karfitsa για τις τάσεις που θα επικρατήσουν στους γάµους του 2018, τα µελλοντικά του σχέδια και τις… προκλήσεις του επαγγέλµατος.

Για ποιο λόγο ένα ζευγάρι να επιλέξει εσάς για την πιο σηµαντική ηµέρα της κοινής του ζωής;

Είµαστε ενεργοί στον κλάδο του γάµου για περισσότερα από 40 χρόνια. Έχουµε την απαιτουµένη τεχνογνωσία και εµπειρία πάνω στο λουλούδι, στη σωστή διατήρησή του σε δύσκολες συνθήκες αλλά και τη σωστή µεταφορά του. Ένα µεγάλο µας ατού είναι πως το όνοµα Fiorentino είναι πλέον συνυφασµένο και µε την ευρύτερη έννοια των παροχών διακόσµησης και διεκπεραίωσης ενός γάµου ή µίας δεξίωσης.

Τι προτείνει η «Fiorentino weddings and events» για τους γάµους του 2018; Ποιες είναι µερικές συµβουλές που θα δίνατε σε ένα ζευγάρι που σκέφτεται να οργανώσει τον γάµο του; 

Μας αρέσει πολύ ο rustique γάµος. Αγαπάµε πολύ τα χρώµατα και την ποικιλία στα λουλούδια σε µια επιµελώς ατηµέλητη διάταξη. Οι νέες τάσεις στην Ελλάδα τείνουν προς έναν τέτοιο γάµο. Ως floral designer ζητώ συνήθως από τις νύφες, πριν έρθουν σ’ εµένα για να κάνω τις προτάσεις µου, να έχουν κατασταλάξει στην επιλογή του νυφικού φορέµατος. Όταν αναλαµβάνουµε την επιµέλεια του γάµου, ως event planner προτείνω να δώσουν µεγαλύτερη βαρύτητα στη διακόσµηση της δεξίωσης. Αν είναι πρωινές ή µεσηµεριανές ώρες, προτείνουµε περισσότερο το στολισµό µε λουλούδια, ενώ αν είναι βράδυ λατρεύουµε το στολισµό µε πολλά κεριά και αξεσουάρ.

Εκτός από τις παροχές υψηλού επιπέδου που έχετε, οι τιµές σας είναι ανταγωνιστικές; Δεδοµένου ότι ένας γάµος, αποτελεί ένα σηµαντικό έξοδο.

Οι παροχές µας, προσαρµόζονται πάνω στο µπάτζετ του πελάτη µας. Δεν υπάρχουν µίνιµουµ ή µάξιµουµ πακέτα! Υπάρχει µόνο µια ολοκληρωµένη πρόταση πάνω στα θέλω που θα µας υποδείξει ο πελάτης µας. Θεωρώ πως είναι ο πιο ξεκάθαρος τρόπος για να µας εµπιστευτεί κάποιος ακόµη περισσότερο!

Ποια είναι τα δικά σας αγαπηµένα χρώµατα και λουλούδια για ένα γάµο και ποια είναι αυτά που δίνουν το κάτι παραπάνω και µπορούν να µεταµορφώσουν ένα χώρο;

Οι έντονες αποχρώσεις του ροζ – µωβ – µπορντό σε συνδυασµό µε µια πιο παστέλ απόχρωση, είναι η αγαπηµένη µου πρόταση! Τρελαίνοµαι για burgundy µε nude, όπως και για deep purple, plum και ροζ! Ανά εποχή υπάρχουν λουλούδια που πραγµατικά µεταµορφώνουν ένα στολισµό και κατ’ επέκταση ένα χώρο. Για άνοιξη και καλοκαίρι προτείνουµε λουλούδια όπως οι παιώνιες, οι ορτανσίες και τα garden roses, ενώ για το φθινόπωρο και το χειµώνα µας αρέσουν οι τουλίπες, οι νεραγκούλες και οι αµαρυλλίδες.

Ποια ήταν η µεγαλύτερη πρόκληση που αντιµετωπίσατε µέχρι σήµερα στη διοργάνωση ενός γάµου;

Κάθε γάµος, κάθε επιµέλεια στολισµού και διακόσµησης, είναι µια ξεχωριστή πρόκληση. Έχεις να κάνεις µε διαφορετικούς χαρακτήρες κάθε φορά και µε διαφορετικά θέλω. Όσο ίδιοι κι αν φαίνονται κάποιοι στολισµοί γάµων, είναι διαφορετικοί και κατά τη γνώµη µου µοναδικοί.

Είστε ένας νέος άνθρωπος που ασχολείται µε το κοµµάτι αυτό εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιοι είναι οι επόµενοι στόχοι σας στο κοµµάτι της διοργάνωσης;

Ασχολούµαι ενεργά µε τα events και τον ανθοστολισµό εδώ και εννιά χρόνια κι έχω µάθει δίπλα σε πολύ έµπειρους ανθρώπους του χώρου, κάτι που µε κάνει νιώθω ευγνώµων και σίγουρος για τον εαυτό µου. Στόχος µου είναι να παρουσιάζω πολύ εύκολα προς τα έξω τις παροχές µας, κάτι στο οποίο βοηθάει ιδιαίτερα η τεχνολογία. Είµαι ήδη προς έρευνα χώρου όπου θα γίνονται τα ραντεβού, οι δειγµατισµοί και θα υπάρχει φυσικά showroom µε εξειδικευµένο ανθοδέτη, για να παρουσιάζει τα θέλω που φαντάζεται ο πελάτης µας. Για να σε εµπιστευτεί πλέον ένας ενδιαφερόµενος για τη µέρα του γάµου του, πρέπει να δει τι του πουλάς. Όχι µόνο µε εικόνες και λόγια, αλλά µε πράξεις. Στόχος µας είναι να κάνουµε τα θέλω σας πραγµατικότητα!