, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Μεγάλο «χτύπημα» από την ΕΛ.ΑΣ. στη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Παρουσίαση σχετικά με ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε χώρους του ΑΠΘ, πέριξ αυτού και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά:
Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, έλαβε χώρα χθες (11-12-2018) σε χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτού, αλλά και στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Στόχος η εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εντός χώρων του ΑΠΘ και επιπλέον η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η επίτευξη αυξημένων και ουσιαστικών αποτελεσμάτων, αλλά και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Στην επιχείρηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν συνολικά (200) αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν συνολικά (43) άτομα, η πλειοψηφία των οποίων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που σας προανέφερα.
Κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης και οπλισμός.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά (43) άτομα και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, οπλισμός και χρηματικά ποσά.
Πιο αναλυτικά, αποτέλεσμα της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ήταν να συλληφθούν 34 μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας από 18 έως 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους, εισήγαγαν, μετέφεραν, κατείχαν, διέθεταν και εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και κυρίως κάνναβη, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος μετέφεραν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών σε χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαμοιράζονταν σε επί μέρους ομάδες διακινητών που δρούσαν σε οριοθετημένες περιοχές. Κάθε ομάδα είχε τον “ομαδάρχη” της, που επόπτευε τους διακινητές και την είσπραξη των χρηματικών ποσών από τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ώστε να τα αποδώσουν στα ηγετικά μέλη.
Παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δέκα δωμάτια δύο ξενοδοχείων, σε δεκαοκτώ (18) οικίες και σε τέσσερα (4) δωμάτια της φοιτητικής Εστίας του ΑΠΘ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης
* σχεδόν 3,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (“σοκολάτα”)
* 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
* πάνω από 14.000 ευρώ,
* 1 πιστόλι και 1 περίστροφο,
* ένα σπαθί και
* 2 μαχαίρια.
Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Σε διάφορες περιοχές της πόλης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά (7) ακόμη άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων:
* ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε έρευνα που έγινε σε διαμέρισμα φοιτητικής εστίας όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα (11) μικροδέματα κάνναβης, έτοιμα για διακίνηση,
* δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 30 ετών, καθώς στην οικία τους βρέθηκαν δύο δέματα κάνναβης που ξεπερνούν το ένα κιλό και πλήθος ναρκωτικών δισκίων.
Τέλος συνελήφθησαν ακόμα δύο αλλοδαποί, καθώς διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια και σε βάρος τους θα ακολουθηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Οι συλληφθέντες για τα ποινικά αδικήματα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.