14:37, Κυριακή
26 Ιουνίου 2022

Ιατροδικαστής: Το τρένο παρέσυρε για 200 μέτρα τους τέσσερις πρόσφυγες

Ανατριχιαστικά είναι όσα αποκαλύπτονται για το δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς πρόσφυγες που παρασύρθηκαν από τρένο και διαμελίστηκαν εντελώς, πάνω στις γραμμές, στη διαδρομή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής. Τα διαμελισμένα πτώματα ανήκουν σε δύο άντρες και δύο γυναίκες, 30 έως 35 χρόνων, όπως είπε στην Κarfitsa ο ιατροδικαστής Κομοτηνής Νίκος Κιφνίδης, που έκανε σήμερα τη νεκροτομή.
«Ήταν απολύτως διαμελισμένα τα σώματά τους και μάλιστα μεταφέρθηκαν με το τρένο σε απόσταση που φτάνει τα 200 μέτρα», συμπλήρωσε. Από τέτοια απόσταση συνέλεξαν αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση τα μέλη των τεσσάρων ατόμων. Σύμφωνα με τον κ. Κιφνίδη, οι τέσσερις πρόσφυγες ξάπλωναν στις γραμμές του τρένου και το πιθανότερο ήταν να τους πήρε ο ύπνος. «Το κάνουν αυτό συχνά επειδή πιστεύουν πως θα ακούσουν το τρένο και θα το σταματήσουν στο δρόμο», είπε. Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία ήταν τα σώματα των προσφύγων είναι ότι η αστυνομία χθες μιλούσε για τρεις νεκρούς.
Το δυστύχημα εκτιμάται ότι έγινε το βράδυ της Δευτέρας κοντά στο χωριό Φύλακας Ροδόπης και πως οι τέσσερις πρόσφυγες παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη, που πέρασε από το σημείο στις 11 τη νύχτα. Ο μηχανοδηγός δεν αντιλήφτηκε τίποτε, σε αντίθεση με τον συνάδελφό του που είδε τα πτώματα των προσφύγων το πρωί της Τρίτης, όταν με την αμαξοστοιχία του εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη.