Ισόβια κάθειρξη στον αγγειοχειρουργό για τη δολοφονία της μεσίτριας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόβια κάθειρξη και δύο χρόνια φυλάκιση, αποφάσισε η έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τον 39χρονο αγγειοχειρουργό ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο της 36χρονης μεσίτριας, τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα αποφάσισε, η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Η ακροαματική διαδικασία για την ανακοίνωση της απόφασης της πολύκροτης δίκης άρχισε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Τρίτης
Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα  την ενοχή του 39χρονου κατηγορουμένου προσάπτοντάς τον το επιβαρυντικό του ενδεχόμενου δόλου δια παραλείψεως και την περιύβριση νεκρού.
για τη δολοφονία της 36χρονης.

Η υπεράσπισή,  ζήτησε να ληφθεί υπόψιν από το δικαστήριο, ο πρότερος έντιμος βίος του γιατρού, ως ελαφρυντικό. Η εισαγγελέας, αντέτεινε σε αυτό το επιχείρημα και η έδρα διέκοψε, προκειμένου να αποφασίσει. Το αίτημα της υπεράσπισης απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 5-2. 

Η τραγική υπόθεση εκτυλίχθηκε  τον περασμένο Απρίλιο, όταν  η άτυχη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό, τον επισκέφθηκε στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Εκεί, ο 39χρονος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, την οδήγησε σε απομονωμένο χώρο και της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  μετέφερε τη γυναίκα με το αυτοκίνητό του σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου, αφού την ξεγύμνωσε την πέταξε σε γκρεμό.

Το πτώμα της 36χρονης βρέθηκε στις 3 Μαΐου, σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή της. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του γιατρού  από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του γιατρού, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε DNA της 36χρονης .

Στην πολύωρη απολογία του,  στο δικαστήριο ο 39χρονος γιατρός, υποστήριξε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, αποδίδοντας το θάνατο της γυναίκας σε ατύχημα, κατά τη διάρκεια θεραπείας αφαίρεσης κιρσών. Ο ίδιος, απέδωσε την απόφασή του να χορηγήσει στην 36χρονη αναισθητικά φάρμακα στο γεγονός ότι το είχε ζητήσει εκείνη, “επειδή είχε φόβους”.  Ο 39χρονος  ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν απολύτως βέβαιος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά καθώς είχε κάνει ανάλογες επεμβάσεις και στο παρελθόν. «Όταν διαπίστωσα ότι είναι σε ανακοπή πανικοβλήθηκα. Ενστικτωδώς έκανα Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Επί 15 λεπτά προσπαθούσα μάταια να την επαναφέρω. Βγήκα πανικόβλητος στο διάδρομο να βρω κάποιον να με βοηθήσει. Βρήκα ένα καρότσι να την μεταφέρω, είτε στην Καρδιολογική Κλινική, είτε στα Επείγοντα Περιστατικά για βοήθεια. Όταν την τοποθέτησα στο καρότσι ήταν νεκρή. Δεν είχε σφίξεις στην καρωτίδα, ούτε αναπνευστική και καρδιακή λειτουργία” ανέφερε στο δικαστήριο .