, Σάββατο
24 Φεβρουαρίου 2024

Καταργείται «χαράτσι» 120-180 ευρώ με το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πέραν των άλλων θετικών ρυθμίσεων, καταργείται και το «χαράτσι» 120-180 ευρώ που υποχρεώνονταν να πληρώνουν για ασφάλιση όσοι έδιναν εξετάσεις για άδεια οδήγησης.
Συγκεκριμένα: Ο νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προέβλεπε μεταξύ άλλων και την υποχρέωση ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών ατομικά. Αυτά τα ατομικά ασφαλιστήρια υποψηφίων οδηγών, κόστιζαν περίπου 120-150 € για τα επιβατικά Ι.Χ. και 150-180 € για τα βαρέα οχήματα. Η ασφάλιση αυτή κάλυπτε το χρονικό διάστημα δέκα λεπτών της εξέτασης, ενώ τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Με το νέο νόμο το «χαράτσι» αυτό που εκτόξευε το κόστος των εξετάσεων, σήμερα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο καταργείται. Επιστρέφουμε στο προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς κατά το οποίο και η ασφάλεια του αυτοκινήτου και έναντι τρίτων καλυπτόταν από τους εκπαιδευτές οι οποίοι είχαν υποχρέωση να ασφαλίσουν τόσο το αυτοκίνητο όσο και τους επιβαίνοντες.