, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διαψεύδει είδηση για μεταδοτικό νόσημα στη Μόρια

«Δημιουργείται πανικός χωρίς να υπάρχει λόγος» είπε κατηγορηματικά ο ιατρικός συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, Δημήτρης Παρτέστος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δύο αστυνομικοί που υπηρετούσαν στη Μόρια νόσησαν από φυματίωση.
Ο κ. Πατέστος μίλησε σήμερα στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ και όπως είπε, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο κέντρο για άλλη ιατρική προσωπική του περίπτωση, έκανε και τον έλεγχο μαντού που βγήκε οριακά θετικός, χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει ότι ο άνθρωπος νοσεί από φυματίωση. Όσον αφορά τη δεύτερη περίπτωση αστυνομικού, ο κ. Πατέστος τόνισε ότι «δεν υπάρχει δεύτερη περίπτωση αστυνομικού. Ας σταματήσουν επιτέλους.
Πριν από λίγο καιρό είχαν γράψει ότι υπήρχε κρούσμα Έμπολα ή χολέρας. Αυτά είναι πολύ μεταδοτικά νοσήματα και δεν μπορούμε να τα κρύψουμε αν υπήρχαν. Δεν υφίστανται αυτά τα πράγματα, με θέματα υγείας δεν πρέπει να παίζουμε».Τα όσα υποστήριξε ο κ. Πατέστος επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ευθύμης Ζιώγας.
Μιλώντας επίσης σήμερα στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Ζιώγας υποστήριξε πως «κανένας αστυνομικός δεν νόσησε από φυματίωση, ούτε νοσηλεύτηκε, ούτε συμβαίνει τίποτα από αυτά που με έκπληξη και εμείς διαβάσαμε».
Πηγή: dikaiologitika.gr