, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κεντρική Μακεδονία: Το βάρος στον οδικό τουρισμό

Το μεγάλο στοίχημα φέτος είναι η πλήρης τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον τουρισμό, όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λίγο πριν από το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ επαναλαμβάνει ότι «πρώτη προτεραιότητα της χώρας μας φέτος είναι και πρέπει να παραμείνει η ασφάλεια και υγεία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «ο μόνος τρόπος για να καταφέρουμε να διαφυλάξουμε την υγεία μας είναι η πλήρης τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων από όλους και απαρέγκλιτα. Από τους φορείς, τις επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, από όλους» και προσθέτει: «αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά για την Κεντρική Μακεδονία, να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με ασφάλεια, να μην έχουμε επικίνδυνα πισωγυρίσματα».
Ειδικά για τα υγειονομικά πρωτόκολλα επισημαίνει ότι «η διοίκηση της Περιφέρειας ξεκίνησε ήδη δωρεάν σεμινάρια τηλεκπαίδευσης για επιχειρηματίες, στελέχη και εργαζόμενους σε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων του τουρισμού για τη σωστή εφαρμογή των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων και την προστασία από τον κορονοϊό».
Το βάρος πέφτει στον οδικό τουρισμό
Καθώς, άλλωστε, η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει χερσαία σύνορα με γειτονικές χώρες, μέσω των οποίων καταφθάνουν τουρίστες και από άλλες περιοχές, ο Περιφερειάρχης γνωστοποιεί ότι ξεκινούν «στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες ειδικά στις χώρες από τις οποίες έχουμε μεγάλο ρεύμα εισερχόμενου οδικού τουρισμού αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα».
«Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη»
Γενικά για τον τουρισμό εκτιμά ότι «η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη καθώς», όπως λέει, «ξεκινάμε από το μηδέν και ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον πήχη όσο το δυνατόν πιο ψηλά». Ωστόσο δεσμεύεται ότι η Περιφέρεια, όπως δεν άφησε κανέναν μόνο μέσα στην κρίση, έτσι και τώρα δεν θα αφήσει στην τύχη της την οικονομία.
«Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη φάση, στη φάση της ανασυγκρότησης και της ανάκαμψης. Η κανονικότητα επιστρέφει, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά. Και σε αυτή τη μεταβατική φάση που βρισκόμαστε, ο στόχος μας είναι διττός: να βάλουμε μπροστά ξανά τις μηχανές της οικονομίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας» τονίζει και συνιστά προσοχή, ώστε το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής να μην έχει πισωγυρίσματα.
Τα θετικά για την Κεντρική Μακεδονία
Στα θετικά στοιχεία που έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνει το γεγονός ότι «η Κεντρική Μακεδονία κέρδισε την πρώτη μάχη με τον κορονοϊό» καθώς, όπως σημειώνει, «σε μια περιφέρεια δύο εκατομμυρίων κατοίκων είχαμε λίγο περισσότερα από διακόσια κρούσματα». Σχολιάζει, παράλληλα, ότι με την υιοθέτηση από τον Πρωθυπουργό της πρότασής του για το άνοιγμα του Αεροδρομίου Μακεδονία για διεθνείς πτήσεις δύο εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο, οι τοπικές επιχειρήσεις κέρδισαν 15 κρίσιμες ημέρες. «Τουριστικές επιχειρήσεις που σκέφτονταν αρχικά να παραμείνουν κλειστές, αποφάσισαν τελικά να ανοίξουν. Αυτή είναι μία πρώτη νίκη» λέει με έμφαση.
Πηγή: ΑΜΠΕ 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.