, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κορoνοϊός: Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ στο κέντρο προσφύγων της Νέας Καβάλας

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Νέας Καβάλας, μετά τη διαπίστωση ότι γυναίκα από τη Συρία που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι θετική στον κορωνοϊό. Ακόμη και από σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα από τα πρώτα δείγματα που πήραν μέλη κλιμακίων του ΕΟΔΥ από πρόσφυγες του καταυλισμού. Συνολικά έχουν 360 δείγματα από το σύνολο των 1.570 προσφύγων και μεταναστών του κέντρου που έχει τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.
Η γυναίκα από τη Συρία παρουσιάζει ήπια συμπτώματα η κατάστασή της δεν εμπνέει καμία ανησυχία, γι’ αυτό και θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Θα μείνει όμως με την οικογένειά της σε ξεχωριστό κοντέινερ, όπου υπάρχουν όλες οι συνθήκες για την παραμονή τους σε συνθήκες καραντίνας. Τα τεστ που έγιναν στη φίλη της, με την οποία πήγε στο νοσοκομείο, όπως και στο νεογέννητο ήταν αρνητικά. Η γυναίκα και η οικογένειά της ζουν στο κέντρο φιλοξενίας της νέας Καβάλας το τελευταίο δίμηνο.
Στην περιοχή επικρατεί ανησυχία και ήδη με απόφαση του δημάρχου έκλεισαν, για να απολυμανθούν τέσσερα δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο και ένα λύκειο, όπου φοιτούν προσφυγόπουλα που ζουν στον καταυλισμό. Παράλληλα απολυμάνθηκαν η κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου και όλα τα ΑΤΜ Τραπεζών, όπου έχουν επαφές οι πρόσφυγες του κέντρου.
Από σήμερα αυξήθηκαν και τα αστυνομικά μέτρα γύρω από τον καταυλισμό, προκειμένου να διατηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών και να μην υπάρχει περίπτωση παραβίασης των συρματοπλεγμάτων.
 
Κ.Κ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.