Μήνυση κατά του ντελιβερά που ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 εκδικάστηκε η υπόθεση του διανομέα φαγητού κατά του ιδιοκτήτη πιτσαρίαςμε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής και την καταδίκη του δεύτερου σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή.
Ταυτόχρονα ασκήθηκε μήνυση κατά του εργαζόμενου ως διανομέα στην πιτσαρία για απλή σωματική βλάβη (όπως χαρακτηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση) και εξύβριση, ενώ στο περιεχόμενο της μήνυσης περιλαμβάνονται και τα sms που αντάλλαξαν οι δυο άνδρες πριν φτάσουν στη χειροδικία.

 Ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας μέσω της συνηγόρου του, Ανθούλας Ανάσογλου, ισχυρίζεται ότι και αυτός δέχτηκε χτυπήματα από τον υπάλληλο του, προσκομίζοντας στις δικαστικές Αρχές το αποδεικτικό φωτογραφικό υλικό και την ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με την πλευρά του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας, οι δυο άνδρες χειροδίκησαν έπειτα από έντονο διάλογο που είχαν μεταξύ τους… ηλεκτρονικά μέσω sms που αντάλλαξαν.

«Πρόκειται περί ενός συμβάντος στο οποίο δόθηκε μονομερής δημοσιότητα και στην ουσία αποδόθηκε “κοινωνική δικαιοσύνη” ή δικαιοσύνη πλασματικά ταξική, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για διαφορά μεταξύ εργαζομένων και μάλιστα για το μεροκάματο», λέει στο protothema.gr η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας. Και προσθέτει: «Ίσως, όσο και να ταυτιζόμαστε κοινωνικά με την πιο ταλαιπωρημένη κοινωνική ομάδα, όπως σίγουρα είναι οι εργαζόμενοι ως delivery, πρέπει να θέτουμε όλα τα δεδομένα σε μια δικαστική αίθουσα και όχι να διασπάμε τις δικογραφίες αφήνοντας έξω αξιοποιήσιμο υλικό αφού τα υπόλοιπα έγγραφα θεωρούνται μη αναγνωστέα και συνεπώς μη αξιοποιήσιμα».
Στη μήνυση που κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας, περιλαμβάνονται και τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον υπάλληλό του πριν οι δυο τους πιαστούν στα χέρια για να λύσουν τις διαφορές τους.
Στην αρχή της επικοινωνίας τους, ο ντελιβεράς δηλώνει ικανοποιημένος απότο ωράριο εργασίας, λέγοντας στον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας ότι δεν είναι τεμπέλης και πως ψάχνει για δουλειά. Ο καταστηματάρχης του απαντά ότι τόσο οι εργασιακές συνθήκες όσο και η αμοιβή που προσφέρει είναι εξίσου ικανοποιητικές.