Μεγάλη πυρκαγιά στο Ναύπλιο, έφτασε στις αυλές σπιτιών
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κουτσούρια του Ναυπλίου καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.
Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Ρίψεις από αέρος κάνουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».
Επίσης, είπε ότι «η Αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».
Όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr, η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Καραθώνα – Αγία Μονή.
Στην περιοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικράτησε πανικός καθώς κάτοικοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν.
Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην κατευθύνονται τον Καραθώνα, καθώς ο δρόμος έχει κλείσει.