23:34, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

Μεσίτης που κλώτσησε τον Ζακ Κωστόπουλο: Τα 6 ανθρώπινα χτυπήματα που δέχθηκε ήταν μόνο εκδορές

Ο μεσίτης που μαζί με τον κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας απεικονίζονται σε βίντεο να κλωτσούν, τον Ζακ Κωστόπουλο, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.
«Όπως λένε δεν ήταν υπό την επήρεια ουσιών, άρα είχε επίγνωση της δράσης που έκανε», είπε ο μεσίτης στο STAR και πρόσθεσε: «Εμείς καταλάβαμε ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει μπει σε ένα κοσμηματοπωλείο για να ληστέψει και μόλις βρέθηκε παγιδευμένος μέσα τον έπιασε αμόκ και ήθελε πάση θυσία να βγει έξω. Στην προσπάθεια του αυτή διέλυσε το κοσμηματοπωλείο, πήρε ένα μαχαίρι και ξεκίνησε να βγει έξω. Επιμένω για το μαχαίρι γιατί εγώ τον αφόπλισα».
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο 33χρονος Ζακ πέθανε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου που σχετίζονται με τα τραύματα που έφερε από χτυπήματα και από σπασμένα γυαλιά.
«Με την ιατροδικαστική έκθεση αποδείχθηκε ότι τα έξι χτυπήματα –που περιγράφονται ως ανθρώπινα χτυπήματα αφορούν μόνο εκδορές» λέει ο συνήγορος του μεσίτη, Ορφέας Φίλος.
Από την άλλη, ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη ανέφερε πως αμφισβητούν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως.

«Η συλλογιστική του τύπου ‘ράβδος εν γωνία άρα βρέχει’ καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης επιστημονικά μη παραδεκτό» σημειώνει ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη, Χάρης Αναγνωστόπουλος.
Από την πλευρά της η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου επιμένει ότι ο θάνατος προήλθε από τα χτυπήματα.
Τέλος ο μεσίτης στο τέλος των δηλώσεών του έδωσε μαι συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ζακ.
«Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια, προς Θεού η ανθρώπινη ζωή το δέχομαι, το σέβομαι είναι η υπέρτατη αξία και δεν υπήρχε καμία πρόθεση από κανέναν για μια τέτοια κατάληξη. Ήταν μια κακή στιγμή για όλους» υπογραμμίζει ο μεσίτης.