, Πέμπτη
30 Μαρτίου 2023

Μια γιορτή με λουκάνικα, χιλιάδες λίτρα μπύρας και ελεύθερη είσοδο αυτό το Σάββατο

Με γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ, όπως το κότσι με ξινό λάχανο και το λουκάνικο με πατατοσαλάτα και με τη μπύρα να “ρέει” άφθονη θα γιορταστεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, το “Oktoberfest”, στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες κόσμου, μικρούς και μεγάλους, στη Γερμανική Σχολή, στην περιοχή της Πυλαίας.
Οι επισκέπτες του “Oktoberfest”, από τις 11 το πρωί έως και αργά το βράδυ, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα βασισμένα σε αυθεντικές γερμανικές συνταγές και να απολαύσουν πολλά είδη μπύρας.
Το “Oktoberfest”, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής και το Αυστριακό Προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται πως τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση σχολικών δραστηριοτήτων.
Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων ξεκινά από το πρωί του Σαββάτου και η επίσημη έναρξη της γιορτής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι με το παραδοσιακό “άνοιγμα” του βαρελιού, ενώ οι χαιρετισμοί των επισήμων έχουν προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή και να ξεναγηθούν στους χώρους του σχολείου.