, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Μ. Κυριζίδης: Αυτά είναι τα προβλήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς (ΕΡΕΥΝΑ)

Τα βασικά προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά», Μάκης Κυριζίδης. Τα προβλήματα αυτά αναδείχτηκαν μετά από έρευνα της εταιρίας Interview.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Θεσσαλονικείς θεωρούν ως πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους την καθαριότητα, τις αστικές συγκοινωνίες, τις θέσεις σταθμεύσεις και το κυκλοφοριακό. «Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθαριότητα. Είναι στον αυτόματο πιλότο η καθαριότητα και στο φιλότιμο των εργαζομένων», δήλωσε σχετικά ο κ. Κυριζιδης.
Στην έρευνα, οι ερωτηθέντες απάντησαν ακόμα ότι τα βασικότερα έργα που απουσιάζουν από τη Θεσσαλονίκη είναι το μετρό, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και το θαλάσσιο μέτωπο. Επίσης, ένας στους δυο κρίνει αρνητικά το έργο της δημοτικής αστυνομίας, ενώ το 52% δηλώνει πως δεν έμεινε ικανοποιημένο από την εξυπηρέτηση του σε υπηρεσίες του δήμου.
Πάντως το 86% των δημοτών δηλώνει πως δεν θα άλλαζε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη για μια αντίστοιχη ζωή στην Αθήνα. «Ερχόμαστε για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών λίγο πιο θετική», τόνισε ο κ. Κυριζιδης.
«Θέλω αντίπαλο τον Γ. Μπουτάρη»
Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι δήμαρχο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η έρευνα έδειξε πως επιθυμούν ο υποψήφιος να είναι καταξιωμένος επαγγελματικά, να είναι έντιμος και να έχει πρόγραμμα για το μέλλον. «Θα ήθελα υποψήφιο τον Γιάννη Μπουτάρη. Να είναι αντίπαλος μας», απάντησε ο κ. Κυριζιδης σε σχετική ερώτηση.
Την έρευνα διεξήγαγε τηλεφωνικά η εταιρία Interview σε δείγμα 650 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών.
Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας, όπως καταγράφηκαν από την εταιρία Interview: