, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Νέα Καβάλα: Αρνητικά όλα τα δείγματα των προσφύγων στον κορωνοϊό

Αρνητικοί στον κορωνοϊό είναι όλοι οι πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Νέας Καβάλας, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ύστερα από ενημέρωση που είχε από τον διοικητή του κέντρου. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ είχαν πάρει 365 δείγματα από διαμένοντες στη δομή, μετά τη διαπίστωση ότι μία γυναίκα από τη Συρία που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι θετική στον ιό.
Το αποτέλεσμα των εξετάσεων στους διαμένοντες στη δομή έφερε λήξη συναγερμού τόσο στο κέντρο φιλοξενίας όσο και στο Πολύκαστρο. Ο δήμαρχος είπε πως αύριο Τρίτη θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στα οποία φοιτούν προσφυγόπουλα από τη Νέα Καβάλα και που έκλεισαν με δική του απόφαση για προληπτικούς λόγους.  Παρά το γεγονός ότι όλα τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν αρνητικά, η καραντίνα των 14 ημερών στο κέντρο φιλοξενίας θα παραμείνει. Σε αυστηρή καραντίνα και σε ξεχωριστό χώρο βρίσκεται η  οικογένεια της γυναίκας.
K.K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.