Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό ταξιτζή

Ακόμα μία προσπάθεια για να αποφυλακιστεί κάνει ο ηθοποιός που φέρεται να βίασε τον οδηγό ταξί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο 29χρονος κατηγορούμενος που έχει κριθεί προφυλακιστέος, προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά της ανακριτής διάταξης με την οποία απορρίφθηκε προηγούμενη αίτησή του.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr στη νέα του αίτηση υποστηρίζει πως «με υποθέσεις και ανεδαφικές εικασίες είναι απαράδεκτο να στερούμαι την προσωπική μου ελευθερία», χαρακτηρίζει «ψευδομηνυτή» τον οδηγό του ταξί, ενώ ανακρίτρια και εισαγγελέας που χειρίστηκαν την προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης του «με ευφάνταστους, πλην όμως μη αντέχοντος εις την λογικήν, συλλογισμούς με κρατούν, όντα αθώον, εις τας φυλακάς».

Επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση

Μεταξύ άλλων, στην αίτηση, την οποία αναμένεται να κριθεί το επόμενο διάστημα το δικαστικό συμβούλιο, επικαλείται την ιατροδικαστική έκθεση η οποία -όπως αναφέρει- διεπίστωσε μεταξύ άλλων, ότι δεν ανιχνεύθηκε σπερματικό υλικό στο πρωκτικό έκκριμα ούτε στην εσωτερική μεσογλουτιαία περιοχή του εσωρούχου του παθόντος, ενώ δεν βρέθηκαν γενετικά στοιχεία του παθόντος στα κατασχεθέντα πειστήρια. Αναφορά γίνεται και στην τοξικολογική εξέταση, που σύμφωνα με τον ίδιο, δεν βρέθηκαν ουσίες σε βιολογικό υλικό του παθόντος.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει δείγμα DNA το οποίο να δικαιολογεί την διάπραξη της αποδιδόμενης εγκληματικής πράξης.

Τέλος, υποστηρίζει πως από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι στις 537 αναζητήσεις οδηγών για 28 διαδρομές, που φέρεται να έκανε ο κατηγορούμενος μέσω Taxibeat σε διάστημα δύο μηνών, «έστω και μία φορά, επέδειξα τέτοια συμπεριφορά, ως ψευδώς κατηγορούμαι, σε άλλον οδηγό ταξί ή έδωσα το παραμικρό δικαίωμα πλην ενός μοναδικού μάρτυρος ο οποίος εμφανίστηκε μετά την από τα πορίσματα της ανακρίσεως κατάρρευση των ισχυρισμών του ψευδομηνυτή μου για να ισχυριστεί ότι δήθεν κατά το παρελθόν τον είχα φλερτάρει».