, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Νέο «όχι» στην έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματούχων

Αρνητική ήταν για ακόμα μία φορά η ελληνική δικαιοσύνη σχετικά με το αίτημα των Τούρκων να εκδοθούν οι τρεις εκ των οκτώ αξιωματικών, που έφυγαν με ελικόπτερο από τη χώρα τους λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι.
Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την προ ημερών απόφαση του Συμβουλίου και δέχθηκε την εισαγγελική εισήγηση, η οποία αναφέρθηκε στην απόφαση του Αρείου Πάγου τον Ιανουάριο, με την οποία δεν έγινε δεκτό το αίτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών.
Όπως είπε η εισαγγελέας «για τα ίδια περιστατικά έχει υποβληθεί προηγούμενο αίτημα, επί του οποίου εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Εφετείου, που επικυρώθηκαν από τον Άρειο Πάγο. Πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς αξιόποινες πράξεις όπως στο προηγούμενο, ενώ έχει προστεθεί η πρόκληση ζημίας σε δημόσια περιουσία που εκτιμώ ότι αναφέρεται στα ίδια πραγματικά περιστατικά».
Αύριο, αναμένεται να εκδικαστεί το νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για τους δύο τελευταίους από τους οκτώ αξιωματικούς που έφθασαν στη χώρα μας αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρατάθηκε για ένα τρίμηνο η διοικητική κράτησή και των οκτώ αξιωματικών στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου.
Φώτο αρχείου