12:52, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

ΟΑΣΘ: Μίσθωση λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών από την Καρδία στον Τρίλοφο

Στη μίσθωση ενός λεωφορείου, που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, προχωρά ο ΟΑΣΘ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός, αναφέρει πως “η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αποκλειστική θεσμική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη απ’ όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς”.
Επιπλέον, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο ΟΑΣΘ εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών και δεν έχει καμία θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζει και να εκτελεί σχολικά δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι η λύση είναι προσωρινή από την πλευρά του Οργανισμού.
Να σημειωθεί πως χθες, μαθητές του 1ο Γενικού Λυκείου Μίκρας, έφτασαν με καθυστέρηση στο σχολείο, καθώς το αστικό λεωφορείο ήταν ήδη γεμάτο με κόσμο όταν έφτασε στην Καρδία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτό.
Η ανακοίνωση του ΟΑΣΘ:
“Τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε και πάλι το χρόνιο θέμα των μαθητών που μετακινούνται από την Καρδία, στο 1ο ΓΕΛ Μίκρας, στον Τρίλοφο.
Η μεταφορά των μαθητών αποτελεί αποκλειστική θεσμική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη απ’ όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.
Επειδή στο θέμα ενεπλάκη και το όνομα του Ο.Α.Σ.Θ. πρέπει να τονιστεί ότι ο Οργανισμός εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών και δεν έχει καμία θεσμική υποχρέωση να σχεδιάζει και να εκτελεί σχολικά δρομολόγια. Δεν είναι… διά πάσαν νόσον και… ανεπάρκεια.
Το πρόβλημα της μετακίνηση των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας δημιουργήθηκε και διαιωνίζεται μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Θεωρούμε το αίτημα των γονέων και των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας απολύτως δίκαιο. Για το λόγο αυτό ο Ο.Α.Σ.Θ., ανταποκρινόμενος στο δημόσιο χαρακτήρα του και τον κοινωνικό ρόλο του, αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.
Ο Οργανισμός θα μισθώσει λεωφορείο, με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για σχολικά δρομολόγια, το οποίο θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Μίκρας μέχρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να λύσει οριστικά το πρόβλημα.
Η λύση αυτή η οποία δίνεται, από αύριο κιόλας, ως χορηγία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, είναι προφανώς προσωρινή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσει τόσο τους γονείς και τους μαθητές που διεκδικούν οριστική λύση στο πρόβλημα όσο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που είναι αρμόδια”.
*φωτο αρχείου