02:37, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Οι διάλογοι δύο δικηγόρων αποκαλύπτουν την «μαφία των φυλακών»

Κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ δικηγόρων και κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την «μαφία των φυλακών».

Οι διάλογοι αυτοί σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία, οδήγησαν τον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση να εκδώσει εντάλματα για δυο δικηγόρους Αθηνών, οι οποίοι και συνελήφθησαν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και σήμερα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Αντωνόπουλο και τη Χρυσούλα Κιουμουρτζή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr η εμπλοκή του Γιώργου Αντωνόπουλου προέκυψε από την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με το φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής ομάδας, τον κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι. Μάλιστα, ο Λεκοτσάι είχε καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου ενοχοποιώντας στην ουσία τον Αριστείδη Φλώρο.

Επίσης, ο Λεκοτσάι δικάζεται αυτό τον καιρό ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ένας από αυτούς τους διαλόγους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη «μαφία των φυλακών» είναι μεταξύ του Γιώργου Αντωνόπουλου και του  Λεκοτσάι και έχει ως εξής:

Λεκοτσάι: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

  Γ. Αντωνόπουλος: Θα κοιτάξω…

   Λεκοτσάι: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1000 ευρώ να δώσουμε για τον Μπάκο. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μπάκο για να μη… ξέρεις εσύ.

  Γ. Αντωνόπουλος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.