, Παρασκευή
14 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ουρές χιλιομέτρων για τρίτη μέρα στον Προμαχώνα

Ξεπέρασε τα έξι χιλιόμετρα σήμερα η ουρά των ταξιδιωτών που περιμένει να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα. Για τρίτη ημέρα από το άνοιγμα των συνόρων παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις και οι ταξιδιώτες περιμένουν μέχρι και πέντε ώρες για τη διέλευσή τους από τον έλεγχο.
Οι ελληνικές αρχές αποδίδουν τις καθυστερήσεις στον μεγάλο όγκο των ταξιδιωτών, που συγκεντρώθηκαν από τη Δευτέρα λόγω της μεταφοράς των διακοπών τους λόγω των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό. Στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες προέρχονται από τη Ρουμανία, ενώ αρκετοί είναι Βούλγαροι και Σέρβοι. Κυρίως κατευθύνονται στις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας.
Οι καθυστερήσεις επιτείνονται και από το γεγονός πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στους εισερχόμενους προκειμένου να εξετάζεται εάν είναι θετικοί ταξιδιώτες στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα τα δείγματα λαμβάνονται ανά 15 ή 20 ταξιδιώτες. Όσοι δίνουν δείγμα για να εξεταστούν για κορωνοϊό παραμένουν στο διαμέρισμα ή στο ξενοδοχείο που έχουν δηλώσει για ένα 24ωρο μέχρι να ειδοποιηθούν από τις υγειονομικές υπηρεσίες ότι είναι αρνητικοί και να συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.