, Τρίτη
18 Μαρτίου 2025

search icon search icon

Παπαζάχος: Στην Πάρνηθα το επίκεντρο του σεισμού

 
Ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ έχει επίκεντρο τον ορεινό Όγκο της Πάρνηθας και από τον ίδιο εστιακό χώρο με εκείνον που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος,
Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 12χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.
Τα ευχάριστα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πάρα μόνο μερικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και δυσκολία στις τηλεπικοινωνίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.