, Σάββατο
01 Απριλίου 2023

Άγρια επεισόδια: Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά γύρω από το ΑΠΘ (Video – Upd. 22.50)

Σε πεδίο μάχης, όπου διεξάγονται άγριες συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων και αντρών των ΜΑΤ, μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου η οδός Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του ΑΠΘ. Τα επεισόδια -από τα σφοδρότερα των τελευταίων ετών- ξέσπασαν με την ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο.
Τα επεισόδια που ξεκίνησαν νωρίτερα, περίπου στις 20.00, έξω από το Αλεξάνδρειο, όπου κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς. Οι αστυνομικές δυνάμεις αντέδρασαν άμεσα και κινήθηκαν συντονισμένα προς τους συγκεντρωμένους, πετώντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
https://www.facebook.com/konstantinos.goussidis/videos/10218099448178665/
Στη συνέχεια, οι συγκρούσεις «μετατοπίστηκαν» λίγο πιο πέρα και συνεχίστηκαν με ένταση για αρκετή ώρα έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με χημικά.
Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στα επεισόδια συμμετέχουν περίπου 200 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άντρες της αστυνομίας προχώρησαν σε περισσότερες από 10 προσαγωγές.