01:28, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

ΠΚΜ: Έργα στο οδικό δίκτυο του Κιλκίς 4,45 εκατομμυρίων

Νέα μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, συνολικού προϋπολογισμού 4,45 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρώτο έργο αφορά σε έργα βελτίωσης και επισκευές οδοστρωμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με προϋπολογισμό 4.200.000 €, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών επισκευής ή βελτίωσης υφιστάμενων οδοστρωμάτων σε τμήματα των οδικών αξόνων:
α) Νέα Εθνική Οδός Όρια Ν. Θεσσαλονίκης -Ν. Σάντα – Μεταλλικό – Δροσάτο (με την πρόσβαση προς το Μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης έως τα όρια του Ν. Σερρών) και
β) Επαρχιακή οδός 9 (Κιλκίς -Μ. Βρύση -Πολύκαστρο – Αξιούπολη)
Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης δήλωσε: «Υπογράφουμε ένα έργο ύψιστης σημασίας που αφορά στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Το φάσμα των εργασιών είναι αρκετά μεγάλο και προσπαθούμε με αυτή την εργολαβία να βελτιώσουμε κομβικά σημεία του οδικού μας δικτύου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ανάδοχο εταιρεία για τη συνεργασία και εύχομαι καλή επιτυχία στην εκτέλεση του έργου».
Οι εργασίες αυτές είναι απαραίτητες για την ασφάλεια της οδικής κυκλοφορίας, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσουν την υφισταμένη κατάσταση των οδοστρωμάτων με την ενίσχυση ή την αντικατάσταση ασφαλτικού τάπητα κυκλοφορίας σε μεγάλα τμήματα.
Το δεύτερο έργο αφορά στον ηλεκτροφωτισμό της περιφερειακής οδού Γουμένισσας, με προϋπολογισμό 250.000 € και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και συγκεκριμένα από ίδιους πόρους.
Μιλώντας για το έργο μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης ανέφερε ότι «πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση όσον αφορά στις ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες». Ο κ. Βεργίδης τόνισε ότι «ως Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς κατανοούμε τα ζητήματα της καθημερινότητας και προτεραιότητά μας είναι να τα αντιμετωπίζουμε, συνεχίζοντας τον αναπτυξιακό μας προγραμματισμό».
Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση και ηλεκτροδότηση χαλύβδινων γαλβανισμένων ιστών φωτισμού και αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων της περιφερειακής οδού Γουμένισσας, μεταξύ των κόμβων που βρίσκονται πριν την είσοδο Γουμένισσας (από Αξιούπολη) και μετά την έξοδο από Γουμένισσα προς Φιλυριά, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες ορατότητας.