, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Πού θα χτυπήσει σήμερα "κόκκινο" ο υδράργυρος

Αντιμέτωπη με παρατεταμένο κύμα ζέστης είναι από χθες, Παρασκευή, η χώρα. Σήμερα, Σάββατο, θα έχουμε την πιο ζεστή ημέρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει και κατά τόπους να υπερβαίνει 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, στα βόρεια και στα δυτικά ηπειρωτικά.
Με βάση την εκτίμηση της μέγιστης θερμοκρασίας της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι πιο «καυτές» πόλεις θα είναι το Αγρίνιο (το θερμόμετρο έφτασε τους 39 την Παρασκευή, θα ανέβει σήμερα στους 41 και θα πέσει ελαφρά στους 40 την Κυριακή), καθώς και η Λάρισα (39 την Παρασκευή, έως 40 σήμερα και 37 βαθμοί την Κυριακή).
Η Αθήνα πάντως δεν θα έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία (έως 36 την Παρασκευή και σήμερα και 34 την Κυριακή), ενώ στη Θεσσαλονίκη, αν και πιο βόρεια, το θερμόμετρο θα ανέβει περισσότερο (έως 38 σήμερα και 34 την Κυριακή). Πιο νότια, η Ρόδος θα έχει έως 37 βαθμούς σήμερα και 38 την Κυριακή, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι αναμενόμενες μέγιστες θερμοκρασίες στο Ηράκλειο Κρήτης (31 σήμερα και 32 την Κυριακή).
Πάντως, το μελτέμι που θα πνέει από τα βόρεια θα μειώσει το αίσθημα δυσφορίας που θα προκαλείται από τις υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, καθώς και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου.