Πραγματοποιήθηκαν 84 αεροδιακομιδές ασθενών τον Απρίλιο

Στους 84 ανήλθαν οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν τον Απρίλιο από τη νησιωτική χώρα σε νοσοκομεία αστικών κέντρων με τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου της Π.Α., ξεπέρασαν τις 200 ώρες πτήσεως -πέραν της κύριας επιχειρησιακής αποστολής τους- τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο προκειμένου κυρίως να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και πραγματοποιώντας αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και αεροπυρόσβεσης.
Αεροσκάφη C-27j, C-130, Gulfstream V και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα εκτέλεσαν 60 αποστολές τον Απρίλιο προκειμένου να μεταφέρουν 84 ασθενείς σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 164,5 ώρες πτήσεως. Μία αποστολή αφορούσε τη μεταφορά μοσχευμάτων με αεροσκάφος Gulfstream V.
Επίσης, αεροσκάφος CL-415 και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και AB-205, πραγματοποίησαν 10 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λ.Σ. ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κ.ά.) κατά τις οποίες διασώθηκαν 50 αγνοούμενοι. Τα πτητικά μέσα συμπλήρωσαν 17,6 ώρες πτήσεως.
Παράλληλα, πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 11 εξόδους (οκτώ τα CL-415 και τρεις τα CL-215) για την κατάσβεση πυρκαγιών, συμπληρώνοντας 19,8 ώρες πτήσεως.